Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Michelin-tähtikokki: Tämän suomalaisen perinneruoan pitäisi olla hitti maailmalla

Sauli Kemppainen
Sauli Kemppainen
Julkaistu 13.12.2013 13:27(Päivitetty 07.02.2014 16:22)

Hell's Kitchen -sarjasta tuttu Sauli Kemppainen kertoo syyn, miksi suomalainen perinneruoka ei ole suosittua maailmalla.

Usein pohditaan miksi suomalainen ruoka ei ole kovin tunnettua maailmalla. Mistä syystä karjalanpiirakat ja ruisleipä eivät ole lyöneet itseään läpi ulkomailla? Michelin-tähtikokki Sauli Kemppainen pohtii kysymystä suomalaisen perinneruoan kohdalla.

– Minulla on ollut Kämpin Brasseriessa karjalanpaisti ruokalistalla ja mielestäni karjalanpaisti on ihan mielettömän loistava ruoka, Kemppainen kehuu.

– Syy siihen, että se ei ole lyönyt läpi maailmalla on se, että kukaan ei ole ollut tarpeeksi rohkea myydäkseen sitä ulkomaalaisille!

Suomalaisruoka sopisi Kemppaisen mielestä loistavasti ulkomaalaisille makunystyröille.

– Kun menee minne tahansa maailmassa niin jokainen tietää, mitä paella on. Paellassa on karjalanpaistin tapaan hyvin yksinkertaiset raaka-aineet, ja sen voi siksi tehdä missä päin maailmaa hyvänsä, kokki toteaa.

Näin valmistat karjalanpaistin

MAGGI

– Karjalanpaistiin käytetään käytetään kolmea lihaa: karitsaa tai lammasta, nautaa ja possua. Sen lisäksi ruokaan kuuluu olennaisesti sipuli, porkkana ja laakerinlehdet, Kemppainen neuvoo.

Perinteisessä karjalanpaistissa lihat, porkkanat ja sipuli valmistetaan uunivuoassa, jossa ainekset peitetään kylmällä vedellä. Tuntien haudutusta vaativa ruokalaji kuumennetaan ensin 250-asteisessa uunissa kiehumispisteeseen, sitten lämpö lasketaan 150 asteeseen. Kun liha on mureaa, voidaan karjalanpaisti tarjoilla perunoiden ja puolukkasurveen kanssa.

Lue täältä tarkemmat karjalanpaistin valmistusohjeet!

Lisää aiheesta:

Mahtava liharuoka on hitti vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?"Kaikkien aikojen liharuoka" on superhelppo valmistaa – milloin söit viimeksi?Tiesitkö tätä karjalanpaistista? Paras tapa valmistaa klassikkoruoka Keittiömestari Mikko Kaukonen paljastaa, miten hodarit kannattaa oikeasti tehdä: Paras lämmitystapa saattaa yllättää Lappilainen huippukokki muistuttaa tärkeästä säännöstä: Näin syntyy täydellinen poronkäristysHenri Alén jakaa parhaat vinkkinsä pataruokiin: "Ykkösnyrkkisääntö on..."
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen20:31
    Seksimyytit

    Peppuseksiin liittyy edelleen paljon vääriä uskomuksia

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti

  • Eilen15:23
    Volkswagen

    Volkswagen keskeyttää VW Golf -mallin tuotannon

  • Eilen13:38
    Matkailu

    Suomeen odotetaan ulkomaisen turismin ennätystalvea – globaali trendi jyllää eteenkin Lapissa

  • Eilen12:30
    Viiden jälkeen

    Moni urheileva lapsi ja nuori kärsii rasitusvammoista – näin niitä voi ehkäistä