Michelin-ravintoloitsija Tommi Tuomisen Pati-koira kuoli rotanmyrkkyyn – oireet alkoivat salakavalasti

Michelin -tähdellä palkitun Finnjävelin omistajan, ravintoloitsija Tommi Tuomisen lemmikkikoira on kuollut myrkytykseen. Tuominen kertoi asiasta Instagram -päivityksessä eilen torstaina. 

Tuominen kertoo Pati -koiransa alkaneen nilkuttaa takajalkaansa viime lauantaina. Eläinlääkärissä arveltiin vielä tuolloin kyse olevan polvivammasta.

Koiran jalassa ollut turvotus levisi vatsan alueelle seuraavana maanantaina. Selitystä ei löydetty lisätutkimuksissa, kunnes lääkäri oli kysynyt mahdollisesta myrkytyksestä. 

Teksti jatkuu kuvan jälkeen. Jos alla oleva päivitys ei näy, katso se tästä

– Silloin minulla välähti, että olen nähnyt kotipihallamme jyrsijätorjuntalaatikon. Oireet täsmäsivät rotanmyrkkyyn ja hätä oli suuri, Tuominen kirjoittaa Instagramissa.

Patin terveys romahti matkalla teho-osastolle Vantaalle. Vatsan ihosta ja kynsistä vuoti verta, myös koiran silmät olivat veriset. 

Hyvästä hoidosta huolimatta pahin mahdollinen puhelu tuli yöllä, Pati oli menehtynyt sisäiseen verenvuotoon.Hoito ei ollut alkanut ajoissa, kun emme osanneet epäillä myrkytystä, Tuominen kertoo. 

Myös Tuomisen toisen koiran veriarvoista löytyi testattaessa merkkejä rotanmyrkystä. Koiran hoito oli saatu aloitettua ajoissa, ja ennusteet toipumisesta ovat Tuomisen mukaan hyvät. 

– Kiitos Pati tuhansista iloisista muistoista. Lepää rauhassa rakas paras ystäväni, Tuominen toivottaa lopuksi. 

Näin torjut lemmikin altistumista jyrsijämyrkyille

  • Valmisteita saa käyttää vain sisätiloissa ja niiden on oltava syöttilaatikossa, joista kissat ja koirat eivät pääse valmisteeseen käsiksi.
  • Pidä lemmikit kytkettyinä, niin että ne eivät pääse syömään myrkkysyöttejä tai myrkyttyneitä hiiriä. Kerro asiasta myös naapureille, jos heillä on lemmikkejä. 
  • Älä käytä alfakloraloosia sisältäviä valmisteita. Kyseessä on erityisesti kissoille vaarallinen myrkky, johon ei ole vastalääkettä. 
  •  Mikäli omistaja epäilee lemmikkinsä altistuneen jyrsijämyrkylle, on otettava yhteys eläinlääkäriin.
  • Omistaja tai lääkäri voi tehdä erikseen altistumisilmoituksen Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes)  verkkosivuilla. 
  • Lähde: Tukesin verkkosivut. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja