Michael Schumacherin tilasta uusia kommentteja ex-tallipomolta

Tulosruutu toukokuussa 2022: Ferrari raivostutti Michael Schumacherin suosimisella, Kimi Räikkönen tylynä medialle 7:30
Arkistojuttu Michael Schumacherin menestyksekkäiltä Ferrari-ajoilta.

Entinen tallipäällikkö Eddie Jordan on kommentoinut seitsenkertaisen F1-maailmanmestari Michael Schumacherin tilaa. Sanat ovat melankolisia.

Schumacherin perhe on varjellut saksalaislegendan yksityisyyttä ja välttänyt kommentoimasta tämän terveydentilaa Schumacherin vuoden 2013 vakavan lasketteluonnettomuuden jälkeen. Schumacher koki tuolloin vakavan aivovamman ja vaipui koomaan.

Entinen F1-tallipomo Eddie Jordan on nyt antanut Schumachereista OLGB:lle lausuntoja, joissa hän viittaa myös F1-legendan tilaan.

Irlantilainen Jordan kertoi, ettei Michael Schumacherin poikaa, F1-kuljettajaksi myös urallaan yltänyttä Mickiä, ole nimetty isänsä mukaan, "kuten monet ihmiset näyttävät ajattelevan". Jordanin mukaan Mick nimettiin Michaelin suuresta kunnioituksesta viisi perättäistä 500-kuutioisten maailmanmestaruutta ratamoottoripyöräilyssä voittanutta Mick Doohania kohtaan.

Jordania kosketti, että Michael oli nimeämässä poikansa Mickiksi. Hän pohti myös, että "ei voi olla helppoa tietää, että isäsi ei voi olla osa perhettä".

– Hän on siellä, mutta hän ei ole siellä, Jordan ilmaisi.

Mick menetti viime kauden päätyttyä F1-kisakuskin paikkansa Haasilla ja toimii tällä sesongilla Mercedeksen sekä McLarenin reservikuljettajana. Jordanin mukaan Mickillä on nyt "uusi taistelu palatakseen takaisin ja luodakseen nimeä itselleen, kiivetäkseen taas noita tikkaita ylös".

– Olen aika varma, että hän tekee sen.

Eddie Jordan tarjosi aikanaan Michael Schumacherille tämän F1-debyytin Jordan-tallissaan sen ensimmäisellä kaudella vuonna 1991. Schumacher ajoi kuitenkin Jordanilla vain yhden osakilpailun ja siirtyi sen jälkeen Benettonille.

– Tein kaikkeni löytääkseni hänet ja annoin hänelle ensimmäisen mahdollisuuden Spassa. Se ei kestänyt kovin kauan, mutta rakkaus häntä kohtaan jatkuu edelleen ja tulee jatkumaan aina, niin kauan kuin minussa henki pihisee.

Lue myös:

    Uusimmat