Michael Schumacherin poika Mick puhuu uutuusdokumentissa tunteikkaasti isästään: "Luopuisin kaikesta muusta sen takia"

1:22
Mick Schumacher on käynyt tulokaskaudellaan kovaa vääntöä tallikaverinsa Nikita Mazepinin kanssa.

Michael Schumacherin perhe on vahvasti mukana kahdeksan vuotta sitten vakavasti loukkaantuneesta F1-legendasta kertovassa dokumenttielokuvassa.

Netflix-suoratoistopalvelussa keskiviikkona julkaistussa Schumacher-dokumentissa äänessä ovat kaikki perheenjäsenet: vaimo Corinna Schumacher sekä perheen lapset Gina-Maria ja Mick. Myös isä Rolf Schumacher kertoo Michaelin lapsuudesta ja urasta.

Dokumentti tehtiin yhteisymmärryksessä Schumacherin perheen ja manageri Sabine Kehmin kanssa. Yksityiskohtia Schumin nykytilasta ei paljasteta, mutta muuten läheiset puhuvat varsin avoimesti tunteistaan vuonna 2013 tapahtuneen lasketteluonnettomuuden jälkeen.

Sveitsiläiselle Blick-lehdelle puhuneet dokumentin tekijät kertovat, että perheellä oli oikeus poistaa elokuvasta kohtia, joita he kokivat sopimattomiksi. Yhtäkään kuvaa tai lausetta ei kuitenkaan siivottu pois.

Mick-poika haluaisi puhua isänsä kanssa F1-urastaan

Dokumentin vaikuttavimpia puheenvuoroja on F1-tulokaskauttaan ajavan Mick Schumacherin kertomus siitä, mitä hän ajattelee perheen yhteisestä ajasta ennen ja jälkeen onnettomuuden.

Mick oli isänsä lähellä Ranskan Meribelissä joulukuussa 2013 tapahtuneen turman hetkellä. Hän oli tuolloin 14-vuotias.

– Kun mietin menneisyyttä, näen yleensä mielessäni kuvia meistä neljästä pitämässä hauskaa. Näen kuvia meistä ajamassa kartingautoa niityllä ja ajelulla vaunussa ponien kyydissä. Hyvin paljon hetkiä täynnä iloa, Mick kertoo dokumentissa.

– Tietysti onnettomuuden jälkeen tällaisia kokemuksia ja hetkiä, joita muilla on vanhempiensa kanssa, ei enää ole tai niitä on vähemmän. Mielestäni se on vähän epäreilua.

Lopussa hän puhkeaa kyyneliin miettiessään, mitä isä merkitsisi hänelle jokapäiväisessä elämässä nyt, kun he pystyisivät puhumaan pojan omasta F1-urasta.

– Uskon, että minä ja isä ymmärtäisimme toisiamme eri tavalla nyt, koska moottoriurheilu on meille yhteistä. Meillä olisi paljon enemmän puhuttavaa. Sitä mietin enimmäkseen.

– Mielestäni se oli tosi siistiä. Luopuisin kaikesta muusta sen takia, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja