Michael Schumacher puhuu dokumentissa dramaattisesta hetkestään – F1-maailma järkyttyi: "Yhtäkkiä sydän pysähtyy"

Seitsenkertainen maailmanmestari Michael Schumacher puhuu uudessa Netflix-dokumentissaan onnettomuudestaan, joka järkytti F1-maailmaa Britannian GP:ssä vuonna 1999.

Schumacherin Ferrarin jarrut lukkiutuivat vuonna 1999 kovassa vauhdissa Silverstonen osakilpailussa Stowe-mutkassa, ja saksalaiskuljettaja iskeytyi rajulla voimalla seinään. Schumacherin jalka murtui, ja hän menetti kuusi kisaa sekä sen kauden mestaruustaistelun.

McLarenin suomalaistähti Mika Häkkinen voitti toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa, kun hän onnistui pitämään Eddie Irvinen takanaan.

Uudessa Netflixin esittämässä Schumacher-dokumentissa on kuvaa legendasta kuvailemassa dramaattista F1-onnettomuuttaan.

– Eturengas oli iskeytynyt ohjaamoon ja oli yhä jumissa siellä, Schumacher kertoo.

– En pystynyt pääsemään ulos. Yritin vetää pois jalkaani, mutta se oli loukussa. Niinpä makasin siellä ja huomaan, että rauhoitun hiukan.

Schumacher ruotii tilannetta kylmäävällä tavalla.

– Yhtäkkiä tunnen, että sydämeni lyö hitaammin ja hitaammin, ja yhtäkkiä se pysähtyy kokonaan.

– Ajattelen, että tältä luultavasti tuntuu, kun olet matkalla yläkertaan.

Schumacherin vaimo Corinna katseli tapahtunutta kotona Saksassa.

– Ajattelin sillä hetkellä, että "voi luoja", Corinna sanoo ja luonnehtii miehellään olleen tuolloin suojelusenkeleitä turvanaan.

Michael Schumacher loukkaantui vakavasti uransa jälkeen lasketteluonnettomuudessa vuonna 2013. Hänen yksityisyyttään on varjeltu tarkoin, eikä tarkkaa terveydentilaa ole haluttu avata julkisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat