Michael Monroe halusi selvittää vuosikymmenten kaunat Mötley Crüen jäsenten kanssa – kirjoitti rehelliset kirjeet ja sai tunteikkaan vastauksen

Michael Monroe paljastaa, aikooko jäädä koskaan eläkkeelle 1:39
Videolla: Michael Monroe paljastaa, aikooko jäädä koskaan eläkkeelle.

Michael Monroe kertoo ruotsalaisen Rockklassiker-kanavan haastattelussa halunneensa vuonna 2023 selvittää Mötley Crüen jäsenten kanssa vanhat kaunat, joiden juuret johtavat Hanoi Rocksin rumpalin Nicholas "Razzle" Dingleyn tapaturmaiseen kuolemaan vuonna 1984.

Vuoden 1984 joulukuussa yhdysvaltalaisbändi Mötley Crüen  laulaja Vince Neil ajoi Kalifornian Redondo Beachilla humalassa kohtalokkaan kolarin, jossa menehtyi välittömästi Hanoi Rocksin  rumpali Nicholas "Razzle" Dingley. Kuollessaan Razzle oli vasta 24-vuotias ja traaginen tapahtuma katkaisi Hanoi Rocksin nousun kansainvälisissä rock-piireissä. Razzlen kuoleman lisäksi kaksi muuta ihmistä loukkaantui ja vammautui vakavasti kolarissa.

Hanoi Rocksin nokkamies Michael Monroe  kertoi ruotsalaisen Rockklassiker-kanavan haastattelussa kirjoittaneensa Neilille viime vuonna henkilökohtaisen kirjeen sovinnon eleenä vuosikausia kestäneen hankalan suhteen jälkeen. Monroe ja Mötley Crüen jäsenet tapasivat toisensa kesällä 2023 Hyvinkään Rockfest-festivaaleilla, jossa bändi esiintyi. 

Monroen mukaan jäsenten välillä oli ollut vuosien saatossa "jonkinlaista vihamielisyyttä". Hänen mukaansa Mötley Crüen basisti Nikki Sixx oli esimerkiksi suuttunut Monroelle vuosia sitten, kun Monroe oli todennut toimittajalle Mötley Crüen Music To Crash Your Car To -kokoelman nimen "antaneen huonolle maulle huonon nimen". 

– Enkä puhu vain Razzlesta, vaan myös muiden onnettomuudessa mukana olleiden perheiden puolesta. Kuten olemme aiemmin todenneet: mauttomin ja murhaavin kikka menneisyyden hyödyntämiseksi rahallisesti, josta olemme koskaan kuulleet. Kuolemassa tai elinikäisessä halvaantumisessa ei ole mitään siistiä tai hauskaa. Kuinka alas voi mennä? Monroe kommentoi vuonna 2004. 

Nyt hiljattain antamassaan radiohaastattelussa Monroe kertoi kuitenkin miettineensä jo vuosia haluavansa korjata välit ja tehdä sovinnon Mötley Crüen jäsenten kanssa. 

– Olimme alun perin ystäviä, ja meitä yhdistää aina tuo valitettava onnettomuus. Sille ei ikävä kyllä voi mitään. Haluaisin niin paljon mieluummin, että tuo yhteys olisi luonteeltaan paljon positiivisempi, Monroe kertoi asiasta radiokanavan haastattelussa.

Näin ollen Monroe, joka tiesi Mötley Crüen olleen tulossa esiintymään Suomeen kesällä 2023, oli ottanut yhteyttä Def Leppard -yhtyeen laulajaan Joe Elliottiin, ja pyytänyt tätä välittämään Monroen kirjoittaman kirjeen Sixxille. 

– Joten kirjoitin tämän viestin, jossa sanoin muutamia sanoja, pohjimmiltaan sanoin, että haluaisin vain ottaa yhteyttä ja katsoa, voisimmeko antaa menneiden olla menneitä. Ja vaikka meitä yhdistääkin se koko juttu, se tragedia, haluaisin mieluummin olla positiivisemmalla mielellä. 

– Joten joka tapauksessa, toivotin hänelle kaikkea hyvää. Ja hän vastasi, lähetti minulle sähköpostia heti. Ja hän sanoi: "Kiitos Michael. Kiitos". Otin sen sydämeeni. Se oli hyvin sydäntä lämmittävä kirje, hän oli selvästi vilpitön. 

Monroen mukaan Sixx ehdotti myös tapaamista Rockfestin yhteydessä. Monroe oli puolestaan sanonut, että haluaisi myös mahdollisuuksien mukaan tavata Vince Neilin, jota ei ollut tavannut koskaan aiemmin kasvotusten. 

Samaisena päivänä Monroella oli oma keikka Turussa, jonka jälkeen hän oli ajanut Hyvinkäälle. Monroe saapui paikalle noin viisi minuuttia ennen keikan alkamista ja katseli sitä sivusta: rokkari ei ollut nähnyt Mötley Crüen keikkaa aiemmin livenä, ja hän piti näkemästään. 

– Vince Neil lauloi tosissaan, se oli selvää, ja se oli todella hyvä: se kuulosti todella hyvälle siellä. Ja keikan jälkeen he tulivat lavalta, ja Nikki tuli halaamaan minua. Sitten Vince tuli ja tapasimme, kerroin hänelle, että Razzle olisi aina halunnut meidän tapaavan, koska olemme kumpikin laulajia, olemme samanlaisia. Ja hän hymyili, katsoimme toisiamme silmiin noin puolen minuutin ajan. Ja pystyin näkemään, millaisen tuskan kanssa hän on elänyt. 

Monroe lisäsi tajunneensa Neilin kantaneen hyvin raskasta taakkaa kohtalokkaasta auto-onnettomuudesta jo 40 vuoden ajan. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Neilin kanssa jaetun hetken jälkeen Monroe istui alas vielä Sixxin kanssa, ja kaksikolla oli hänen mukaansa hyvä keskustelu, jossa vaihdettiin ahkerasti kuulumisia vuosikausien ajalta. Mukaan oli liittynyt myös Mötley Crüen rumpali Tommy Lee

Silti Monroe tunsi yhä, että hänellä oli sanottavaa Neilille. Näin ollen Monroe kynäili myöhemmin tarkoin harkitun kirjeen, lähetti sen Sixxille, joka puolestaan välitti sen Neilille, joka Monroen kuuleman mukaan oli ilahtunut siitä. 

– Olen varma, että hän on kyllästynyt ja väsynyt siihen, että tämä koko juttu ja onnettomuus piinaa häntä. Hänen pitäisi antaa itselleen anteeksi ja elää onnellista elämää. Sitä Razzle haluaisi hänelle. Hän on hyvä ihminen ja ansaitsee onnellisuutta elämäänsä. Hänellä on ollut todella rankkaa, eikä hän ole koskaan ollut entisensä sen jälkeen. 

– Se on kauhea asia, joka tapahtui. Ja se olisi voinut tapahtua kenelle tahansa meistä. Sanoin tiettyjä asioita, jotka toivottavasti saivat hänet tuntemaan olonsa hieman paremmaksi koko asian suhteen. 

Neilia syytettiin onnettomuuden jälkeen kuolemantuottamuksesta ja rattijuopumuksesta. Laulaja suoritti lopulta puolet 30 päivän vankilatuomiosta, sai viisi vuotta ehdollista vankeutta ja joutui maksamaan 2,6 miljoonaa dollaria korvauksia sekä suorittamaan 200 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Lähde: Blabbermouth

Lue myös:

    Uusimmat