Metsäyhtiö UPM kasvatti jälleen tulostaan – investoi yli 2 miljardia euroa Uruguayhin

Metsäyhtiö UPM:n vertailukelpoinen liikevoitto nousi huhti-kesäkuussa 345 miljoonaan euroon. Viime vuonna vastaavana ajanjaksona lukema oli 334 miljoonaa euroa. Liikevaihto pysyi liki ennallaan ja oli noin 2  600 miljoonaa euroa.

Tiedot käyvät ilmi UPM:n tänään julkaistusta neljännesvuosikatsauksesta.

Samalla yhtiö ilmoitti yli kahden miljardin euron sellutehdasinvestoinnista Uruguayhin. Päätös investoinnista tehtiin tänään tiistaina.

Investointi kasvattaa sellukapasiteettia puolella

2,1 miljoonan tonnin eukalyptussellutehdas rakennetaan Paso de los Torosin kaupungin lähelle Uruguayn keskiosiin. Investoinnin arvo on 2,7 miljardia dollaria eli noin 2,4 miljardia euroa.

Tehdasinvestoinnin lisäksi UPM investoi 350 miljoonaa dollaria eli noin 310 miljoonaa euroa satamatoimintoihin Montevideossa ja paikallisiin hankkeisiin Paso de los Torosissa.

Investointi lisää UPM:n sellukapasiteettia yli 50 prosentilla. Suunnitellun aikataulun mukaisesti tehdas käynnistyisi vuoden 2022 toisella vuosipuoliskolla.

UPM:n mukaan investoinnin edellytyksiä on huolellisesti valmisteltu Uruguayn valtion kanssa.

 –  Viimeisen kymmenen vuoden aikana UPM on kasvattanut puuviljelmiään Uruguayssa ja luonut markkinalähtöisesti toimivan selluliiketoiminnan, jolla on laaja asiakaskunta kasvavissa loppukäyttöalueissa. Samaan aikaan olemme johdonmukaisesti parantaneet taloudellista suorituskykyämme ja taseemme on toimialan paras. Nyt olemme siinä asemassa, että voimme tehdä tämän merkittävän päätöksen ja hyödyntää kasvavien markkinoiden mahdollisuuksia kestävällä ja kilpailukykyisellä tavalla, sanoo UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen tiedotteessa.

Osake lähti nousuun

Toimitusjohtaja Jussi Pesonen kommentoi vuosineljänneksen olleen 25. peräkkäinen tuloskasvun neljännes UPM:lle.

–  Tämä on mahtava saavutus etenkin, kun talouskasvu jatkuu vaatimattomana erityisesti Euroopassa, Pesonen kommentoi yhtiön tiedotteessa.

–  Toimintamallimme ansiosta marginaalit pysyivät hyvällä tasolla, millä oli suotuisa vaikutus tulokseen. Vuosineljänneksen aikana myös kustannuskehitys alkoi tasaantua.

UPM:n osake oli noin viiden prosentin nousussa Helsingin pörssin auettua tiistaina.

Kelpo tulos sellun hinnanlaskusta huolimatta

Sellun maailmanmarkkinahinnan laskusta huolimatta myös UPM:n Biorefining kasvatti tulostaan. Kyseiseen liiketoiminta-alueeseen kuuluvat sellu-, saha- ja biopolttoaineliiketoiminnot. Biorefining muodostaa noin neljäsosan yhtiön liikevaihdosta ja tekee noin puolet tuloksesta.

Biopolttoaineet tekivät Pesosen mukaan hyvän tuloksen. Toisaalta tulosta kohensi se, ettei toiselle vuosineljännekselle osunut yhtä paljon kunnossapitotoimia kuin viime vuonna.

Suurimpien metsäyhtiöiden toisen vuosineljänneksen tulosta odotetaan vielä Metsä Groupilta, joka kertoo luvuistaan 1. elokuuta. Viime viikolla Stora Enso puolestaan kertoi heikentyneestä tuloksesta huhti-kesäkuussa.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja