Mainos

Metrotörmäyksestä pahoja vaurioita – kuljettaja vaarassa loukkaantua vakavasti

2:15

Onnettomuustutkintakeskus käynnistää tutkinnan Helsingin Itäkeskuksessa sattuneesta metrojunien törmäyksestä. 

Kolari sattui kolmen aikaan aamuyöllä, kun testi- ja koulutusajossa ollut juna törmäsi toiseen, paikallaan seisseeseen metrojunaan vaihteen kohdalla. 

– Juna oli pysähdyksissä Itäkeskuksen raiteella yksi ja kolmosraiteelta lähti liikkeelle juna, joka tuntemattomasta syystä osui sivuttaisessa kontaktissa toiseen. Sanoisin, että vauhti oli kävelyvauhtia, valvomomestari Leena Rasilainen sanoo.  

Törmäyksessä ei loukkaantunut kukaan, mutta kyseessä oli vaaratilanne. 

– Käynnistämme onnettomuudesta tutkinnan. Ajatuksena on se, että otetaan opiksi se, mikä on opiksi otettavana. Että tällaista ei pääse sattumaan enää ja etenkään silloin, kun metrossa on sisällä matkustajia. Metrojen törmääminen on aina vaarallinen paikka matkustajien osalta, Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi kommentoi. 

Kolarin syytä Nurmi ei osaa vielä arvioida tarkemmin. 

– Järjestelmä on rakennettu niin, että tällaista ei kävisi koskaan. On vaikeaa sanoa, etteikö näin voisi käydä myös silloin, kun kyydissä on matkustajia. Mutta se on epätodennäköistä, eikä minkäännäköiseen paniikkiin ole aihetta.

Rata poikki koko päivän 

Vaikka metron vauhti oli törmäyshetkellä hiljainen, aiheutui törmäyksestä pahoja vaurioita sekä vaunuille että radalle. 

– Radan rakenteen osia on tullut metron pohjasta läpi lähelle ohjaamoa, jossa oli kuljettaja. Ei se ainakaan vaaraton tilanne ole, jos lattiasta tulee rakenteita läpi. Tutkimme sitä, miten näin on päässyt käymään, Nurmi kommentoi.

HKL:n mukaan metroliikenne saattaa olla poikki Itäkeskuksen ja Vuosaaren välillä koko päivän. Matkustajille on järjestetty korvaavia bussikyytejä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.