Mainos

Meteorologi: Kesä lähestyy hitaasti – ei lämpöaaltoa näkyvissä

Sää jatkuu vaihtelevana myös ensi viikolla. Suomi on yhä lännen viileän ja Venäjän lämpimän ilman välissä. Lämpöaaltoa ei meille ole vielä näköpiirissä.

Huomenna lauantaina sadealue kulkee Suomen yli itään. Myös tuuli voimistuu. Lämpötilat ovat sateessa laajalti 10 asteen vaiheilla, pohjoisessa 5-10 asteessa. Etelä- ja lounaisrannikolla vesisateet jäänevät heikoiksi ja sää on pilvistä.

Sunnuntai on poutainen etelässä, aurinkokin paistaa. Lämpötilat ovat etelässä 15 asteen tienoilla. Keski- ja Pohjois-Suomessa tulee sadekuuroja, joukossa voi olla ukkosta ja rakeita. Lapissa on koleaa, osa sateista tulee paikoin lumena ja räntänä.

Ensi viikon sää ei näytä tuovan suurta muutosta. Välillä paistaa, välillä sataa. Pitkää poutajaksoa ei ole näkyvissä.

– Säätyyppi näyttää pysyvän sellaisena, että Venäjällä on lämmintä, mutta Suomi, Ruotsi ja Norja kuuluvat viileämmän ilman piiriin. Ennusteet vaihtelevat vielä paljon, mutta tämän hetken ennusteen mukaan aurinkoisina hetkinä lämpötilat nousevat ensi viikolla yli 15 asteeseen, 20 astetta voi olla tiukassa. Sateessa on selvästi viileämpää. Ensi viikon lauantain koulujen päättäjäispäivän ja lakkiaispäivän säätä ei vielä pysty ennustamaan, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.


Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolta.

Katso videolta ensi viikon ennuste.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.