Mainos

Ensi viikon sää: Keski-Eurooppaan lämpöä – Suomea uhkaavat kaatosateet

Viikonlopun aikana sää viilenee Suomessa. Myös ensi viikko näyttää ajankohtaan nähden viileältä ja vaihtelevalta.

Tänään perjantaina tulee sade- ja ukkoskuuroja maan etelä- ja keskiosassa. Lauantainakin voi jyristä vielä etenkin maan eteläosassa. Sää alkaa viiletä pohjoisesta alkaen, kun tuuli kääntyy puhaltamaan koillisesta.

– Vienanmereltä tulee kosteutta ja viileyttä. Paksu pilvikatto on jo lauantaina pohjoisen Suomen päällä, ajoittain voi tihuttaa vettä. Lämpötilat jäävät pohjoisessa kymmenen asteen tienoille, mutta etelässä voidaan päästä vielä 20 asteeseen, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Sunnuntaina viileys valahtaa jo etelään asti ja lämpötilat jäävät etelässäkin 15 asteen vaiheille pilvisessä säässä.

– Nämä taitavat olla tyypillisiä syyskuun puolivälin lämpötiloja.

Länsi-Lapissa ja Oulun tienoilla aurinko yrittää päästä esiin ja auringossa lämpötila voi kohota sunnuntaina 15 asteen yläpuolelle.

Alkuviikko näyttää erityisen kolealta idässä ja pohjoisessa.

– Pohjoisessa päivälämpötilat voivat jäädä vain 7-10 asteeseen eli ovat jopa yli 10 astetta keskimääräistä viileämpiä. Ensi viikon sää on vaihtelevaa: sadekuuroja ja välillä aurinkoa. Ajoittain ja paikoin lämpötilat voivat käydä 20 asteessa, ennustaa Markus Mäntykannas.

Keski-Eurooppaan on tulossa jälleen helteitä ensi viikon loppupuolella.

– Tämän hetken ennusteen mukaan helle ei ylety Suomeen asti vaan Suomen kohtalona olisivat kaatosateet ja 15 astetta. Tietysti pienenpieni mahdollisuus on, että ennuste muuttuu ja lämpö ulottuu vähän pohjoisemmas, mutta nyt ei näytä siltä, toteaa Markus Mäntykannas.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.