Mestaripelaaja tarttui NBA:n erikoiseen tarjoukseen – ratkaisu aiheuttaa miljoonamenetykset

Portland Trail Blazersin konkaripelaaja Trevor Ariza ja Washington Wizardsin Davis Bertans eivät osallistu koripalloliiga NBA:n kauden huipennukseen, kun kausi jatkuu heinäkuun lopussa käynnistyvällä 22 joukkueen lopputurnauksella Floridan Orlandossa.

Asiasta kertoi amerikkalaismedia ESPN.

Ariza jättäytyy pois turnauksesta huoltajuuskiistan takia. Vuonna 2009 NBA-mestaruuden voittaneelle Arizalle on myönnetty kuukauden tapaamisjakso 12-vuotiaan poikansa kanssa, ja jakso sattuu pudotuspelien päälle.

Mikäli Portland pääsee pudotuspeleihin eli 16 parhaan joukkoon, Ariza saattaa menettää tuloistaan jopa 1,8 miljoonaa dollaria.

Bertans jättää pelit väliin varotoimenpiteenä, sillä hänen sopimuksensa on katkolla. Latvialainen on loukannut eturistisiteensä kahdesti urallaan.

NBA on antanut pelaajille keskiviikkoon asti aikaa ilmoittaa joukkueilleen, jos he eivät ole käytettävissä lopputurnauksessa. Joukkueiden tulee kertoa liigalle turnauksen kokoonpanonsa 1. heinäkuuta mennessä.

Lopputurnauksen on määrä alkaa 30. heinäkuuta, mutta Floridan kasvavat koronaluvut varjostavat NBA:n aikeita. Viime lauantaina osavaltiossa rekisteröitiin yli 4 000 tartuntaa, ja maanantaina Floridassa ylitettiin 100 000 koronavirustartunnan raja.

Myös jalkapallon MLS-liiga on kertonut jatkavansa kauttaan Orlandossa 8. heinäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat