Mert Otsamo vinkkaa: Näin löydät täydellisen pikkumustan

Pikkujoulukausi on parhaimmillaan käynnissä ja moni miettiikin sopivaa asua rentoihin juhliin. Muotisuunnittelija Mert Otsamo kertoi vinkkinsä siihen, kuinka tänä talvena ylle löytyy tyylikäs pikkumusta, joka pukee kantajaansa ja kääntää talven juhlissa ja pikkujouluissa katseita.

Muotisuunnittelija Mert Otsamo, 23, kehottaa jokaista kiinnittämään tänä vuonna huomiota pikkumustan valitsemisessa värin sijaan siihen, että asun materiaali miellyttää silmää. Muotisuunnittelija toivoo myös, että jokainen välttäisi tulevissa juhlissa sitä, ettei asu olisi kaikkine asusteineen liian runsas.

Suuntaa huomio materiaaleihin

Värimaailma on tulevana talvena pikkumustissa hyvin laaja ja tarjolla on paljon mekkoja, jotka eivät ole perinteiseen tapaan mustia tai punaisia. Otsamo toivoo, ettei valintaa sopivaksi pikkumustaksi tehdä kuitenkaan tänä talvena värin perusteella.

– Materiaalin pinta on nyt se, millä haetaan huomiota. Värikirjo laajenee koko ajan muodissa ja sen myötä materiaaleihin ja pintoihin kiinnitetään enenevissä määrin huomiota, Otsamo selventää.

Erikoisemmillakin materiaaleilla kannattaa tänä talvena leikitellä omassa juhla-asussa rohkeasti.

– Nyt on tarjolla paljon hienoja paljettikankaita ja erilaisia kankaita, joissa saattaa olla jo siinä kuteessa joku mielenkiintoinen jekku. Sellaisia kannattaa nyt rohkeasti kokeilla, Otsamo kannustaa.

Tavoitteena tasapainoinen kokonaisuus

Valtavat statement-korut ovat erityisen trendikkäitä – eikä korujen suosiolle näy ainakaan vielä loppua. Otsamo suosii näyttäviä asusteita, mutta toivoo, että jokainen juhliin valmistautuva tekisi kaikkensa välttääkseen yhden perinteisimmistä asumokista.

– Minun vinkkini on, että jos asussa on paljon kaikkea, niin ota yksi asia pois, Otsamo kertoo.

– Jos puku on todella näyttävä, suosittelen ottamaan kokonaisuudesta yhden elementin pois. Jos puku on näyttävä ja ylle on valittu näyttävät korut, suosittelen laittamaan hiukset yksinkertaisemmin ja meikkaamaan neutraalimmin. Jos taas haluaa hiuksilla, meikillä ja koruilla korostaa parhaita puoliaan, niin ei välttämättä kannata valita kaikkein näyttävintä pukua, Otsamo neuvoo.

Pikkujouluasussa Otsamon mukaan kaikkein tärkeintä on tasapainon löytäminen. Kohtuus kannattaa siis pitää kaikin puolin mielessä sopivan pikkumustan valitsemisessa.

– Asun ei ole tarkoitus olla lattea tai turhan näyttävä, vaan tyylikäs ja tasapainoinen kokonaisuus, Otsamo summaa.

Lue myös:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat