Mainos

Kovia kokenut poliisi Heidi Foxell hautoi vuosi sitten itsemurhaa – kertoo nyt elämänsä rankimmasta kesästä: "En halunnut tehdä sitä äidilleni"

8:27

Tänään julkaistavan Luodinkestävä – Heidi Foxellin tarinan kirjailija Teemu Potapoff kertoo Huomenta Suomessa, että Foxellin tarinaa kirjoittaessaan hän ymmärsi, miten lähellä kuolemaa Foxell on käynyt useiden leikkausten ja sairauksien vuoksi. Myös Foxell itse jossain vaiheessa toivoi, että kuolisi.

Nuorempi konstaapeli Heidi Foxell loukkaantui vakavasti ampumavälikohtauksessa Hyvinkäällä vuonna 2012. Sen jälkeen hän on joutunut kokemaan paljon: Useita leikkauksia, verenmyrkytyksiä, leukemian ja hoitovirheen, jonka seurauksena hän on todennäköisesti pysyvästi pyörätuolissa.

Foxell kertoo itse, että kävelykyvyn vienyt hoitovirhe on ollut koettelemuksista rankin. Hän kertoo Huomenta Suomessa, että vuosi sitten hän kävi henkisesti pohjalla.

– Viime vuonna elin hirveintä kesää, mitä olen koskaan kokenut. En pystynyt nauttimaan mistään, kaikki tuntui liian vaikealta. Kävin läpi konkreettisia tapoja, kuinka voisin päättää päiväni.

– Tuli sellainen olo, että jos minä nyt teen sen, petän kaikki läheiseni ja tuntemattomat, jotka ovat minua tsempanneet. En halunnut tehdä sitä äidilleni, että hän löytää minut kotoa kuolleena seuraavana aamuna.

Arvokas elämä

Sairaalakäynnin yhteydessä Foxell päätti hakea apua ajatuksiinsa ja pyysi päästä juttelemaan psykologin kanssa. Sen jälkeen henkinen taakka alkoi helpottua.

Nyt Foxell ajattelee, että vuosien aikana tapahtuneet rankat kokemukset ovat kasvattaneet häntä ihmisenä.

– Ymmärrän elämän arvon eri tavalla. Kuinka paljon en pyrkinyt kohti unelmiani heti, vaan ajattelin, että katsotaan ensi vuonna.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja