Mersun emoyhtiö Daimler vaihtaa perinteikkään nimensä ja tekee sijoittajien toivoman mullistuksen – analyytikko: "Olemme vakuuttuneita, että tämä on paras ratkaisu"

Tältä näyttää Mersun S-sarjan tulevaisuus 0:34
Tältä näyttää Mersun S-sarjan tulevaisuus – pidit siitä tai et.

Mercedes-Benzin emoyhtiö Daimler pilkkoo henkilöauto- ja kuorma-autopuolensa omiksi yhtiöikseen. Samalla konsernin nimi vaihtuu Daimlerista Mercedes-Benziksi.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan sijoittajien kanta on ollut jo pitkään se, että Daimlerin tulisi erottaa Mercedes-Benzin henkilöautot sekä yhtiön kuorma-autotoiminta toisistaan omiksi yhtiöikseen.

Saksalaiskonserni on ilmeisesti viimeinkin taipunut samalle kannalle, sillä yhtiön pääjohtaja Ola Källenius ilmoitti keskiviikkoiltana järjestetyssä sijoittajatilaisuudessa, että yhtiö jaetaan kahtia.

Kyseessä on Bloombergin mukaan Källeniuksen ensimmäinen iso ravistelu, jonka tämä on tehnyt pian kaksi vuotta kestäneen pääjohtajuutensa aikana.

Ruotsalainen Källenius, joka on opiskellut kansainvälistä johtamista ja taloutta, aloitti Mercedes-Benzillä harjoittelijana vuonna 1993.

"Edustavat erilaista liiketoimintaa"

Daimler antoi henkilö- ja kuorma-auto-osastoilleen jo aiemmin lisää itsenäisyyttä ja päätäntävaltaa, mutta yksikköjen erottaminen omiksi yhtiöikseen on paljon merkittävämpi peliliike.

Källeniuksen mukaan muutos muovaa yhtiön perusteellisesti uuteen uskoon ja antaa kummallekin yksikölle paremmat mahdollisuudet toimia ja kasvaa.

– Mercedes-Benzin henkilö- ja pakettiautot sekä Daimlerin kuorma- ja linja-autot edustavat keskenään erilaista liiketoimintaa, joilla on omat spesifit asiakasryhmät, teknologiapolut sekä pääomatarpeet, hän kertoi.

"Paras ratkaisu"

Sanford C. Bernsteinin analyytikko Arndt Ellinghorst pitää ratkaisua erinomaisena kaikkien osakkeenomistajien kannalta.

– Olemme vakuuttuneita, että tämä on paras ratkaisu myös Daimlerin työntekijöiden kannalta.

Saksalaiskonserni jakautuu päätöksen myötä kahteen osaan, Mercedes-Benziin ja Daimler Truck -yhtiöön. Muutos tapahtuu "sopivaksi katsottuna ajankohtana". Tarkoituksena on kiihdyttää sekä henkilöautojen että raskaan kaluston sähköistymistä.

Konsernin mukaan Daimler Truck listautuu Frankfurtin pörssiin vielä tämän vuoden aikana.

Daimler-nimi on ollut olemassa jo 130 vuotta:

  • Daimler Motoren Gesellschaft (1890–1926)
  • Daimler-Benz (1926–1998)
  • Daimler-Chrysler (1998–2007)
  • Daimler AG (2007–)

Lähde: Daimler, Automotive News Europe

Lue myös:

    Uusimmat