Mainos

Merkittävät erot julki: Suomessa venäläiset selvästi virolaisia koulutetumpia

Suomessa viime vuonna asuneiden virolaisten ja venäläisten koulutustaustassa on merkittäviä eroja.

Venäjältä ja Neuvostoliitosta muuttaneista noin puolella on korkea-asteen tutkinto, kun taas Suomessa viime vuonna asuneista virolaisista vastaava tutkinto on vain joka viidennellä.

Virolaisista enintään peruskoulun oli suorittanut 17 prosenttia, kun taas venäläisistä seitsemän prosenttia. Tieto koskee 25–54-vuotiaita.

Koulutustausta selviää tänään julkaistusta UTH-tutkimuksesta, jonka tulokset edustavat Suomessa vuonna 2014 vakinaisesti asuneita ulkomaista syntyperää olevaa väestöä. Tutkimuksen taustajärjestöjä ovat Tilastokeskus, Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos sekä Työterveyslaitos.

Koulutetuimpia tutkimuksen mukaan oli ryhmässä, johon kuuluvat EU- ja Efta-maat sekä Pohjois-Amerikka. Tämän ryhmän 25–54-vuotiaista maahanmuuttajista korkea-asteen tutkinto oli 58 prosentilla.

Seuraavana tulivat aasialaiset, joista 43 prosentilla oli korkea-asteen tutkinto. Korkea-asteella tarkoitetaan tutkintoa yliopistosta, korkeakoulusta tai entiseltä ns. opistoasteelta.

Virolaisilla oli vähiten korkea-asteen tutkintoja. Seuraavaksi vähiten näitä tutkintoja oli Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta tulevilla maahanmuuttajilla, yhteensä 25 prosentilla.

Vähiten koulutusta oli niinikään Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta tulleilla, joista enintään peruskoulua vastaavan oppimäärän oli suorittanut 38 prosenttia. Tähän ryhmään kuuluvat siis myös ne, jotka eivät ole olleet koulussa lainkaan tai ovat koulupudokkaita.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.