Merkitseekö seksisuhde ex-kumppanin kanssa uutta mahdollisuutta? Miehet vastaavat

Eroaminen ei ole aina aivan yksinkertaista, mutta mistä tietää, että suhde on todella mennyttä? MTV Lifestyle otti selvää.

”Erosimme poikaystäväni kanssa kaksi kuukautta sitten, mutta nyt viimeisen kuukauden ajan olemme ns. tapailleet eli nähty aika säännöllisesti ja punkkaankin päädymme lähes joka kerta. Käyttäydymme kahdestaan kuin pariskunta, mutta exäni sanoo, että olemme kavereita ja saattaa välillä kehua viikonlopun seikkailuista poikien kanssa. Eli tahtooko exäni vain seksiä vai onko esim. sylikkäin tv:n katsominen merkki siitä, että tunteita vielä on? En tiedä jatkaako tällä linjalla vai tulenko vain satuttamaan itseäni enemmän?”, nimimerkki Toivottoman rakastunut kysyy tällä viikolla.

Näin miesraati vastasi:

"Jos mies ei kerran enää tunnusta suhdettanne, kyse on pelkästään seksistä. Statuksesi on miehen silmissä tällä hetkellä "fuck buddy", eli takuupesä, jolta saa, kun tekee mieli. Mies ei halua kanssasi enää vakavaan suhteeseen, vaan katsoo, että hänellä on vapaus seikkailla kuten haluaa ja tehdä uusia valloituksia muualla."
– Mies 35v. naimisissa

"Jos suoraan kysyttäessä vastaus on, että olette pelkkiä kavereita, niin kyllä se sitten sitä on. Jos se sinua häiritsee, niin kannattaa alkaa välttää exää, mutta jos ei, niin antaa mennä vain. Syvempää rakkautta etsiessä ei kannata tuhlata aikaa on/off-tyyppeihin."
– Mies, 36, naimisissa

"Hyvä Toivottoman rakastunut.

Exäsi ei ole vielä löytänyt/tavannut uutta seksikumppania, joten sinä kelpaat vallan mainiosti kylmiin syksyöihin lämmikkeeksi, kun tekee mieli.

Sinun pitää myöskin harrastaa seikkailuja viikonloppuina, jotta saat selville exäsi todelliset tunteet. Jos hän nostaa metelin, on tunteita vielä, mutta jos ei, niin olet vaan suhteelisen hyvää, helppoa ja näköjään varmaa seksiä. Jos jatkat tällä linjalla satutat vaan itseäsi.
– Mies, 44, naimisissa

"Dear Laastari,

Mitäpä jos kysyisit asiaa exältäsi? Mutta luultavasti ko. jannu miettii mielessään, että tämäpä meni hyvin, ei tarvitse olla parisuhteessa, mutta saa seksiä ja jonkun, jota hiplailla Breaking Badin aikana."
– Mies, 31, tapailee

”Exäsi ilmeisesti kaipaa kuitenkin vähän läheisyyttä, mutta ei enää halua sitoutua yhteen ihmiseen. Jos et halua satuttaa itseäsi lisää, niin olisi varmaan syytä tehdä asia selväksi, että sinulle ei pelkkä seksi ja telkun tuijottelu riitä.”
– Mies, 28, sinkku

”Olette todennäköisesti kavereita eduilla, ainakin mitä tulee hänen näkökulmaansa. Seksiä ja läheisyyttä ilman varsinaista suhdetta, tällöin hän on myös vapaa tekemään mitä ikinä haluaakaan olematta tilivelvollinen sinulle.

Ehdottaisin, että vaikka oletkin toivottoman rakastunut, niin olisi hyvä keskustella tilanteesta ja sitten, jos ette palaa yhteen niin kävelet tilanteesta pois. Muussa tapauksessa kuulet hänen seikkailuistaan samalla, kun hän on kanssasi, mikä on varmasti ikävä tunne.

Toinen vaihtoehto on saada samaa häneltä, jos kykenet elämään sen asian kanssa, ettei tuosta oikeata suhdetta enää tule.”
– Mies, 32, sinkku

”Sinä senkin toivottoman rakastunut. Tässä tulee totuus olettaisin. Nimimerkkisi viittaa siihen, että mies laittoi bänx sinun kanssasi, mutta toisaalta samapa tuo sillä tässä tilanteessa se on sivuseikka. Nyt sinun tulisi miettiä, oletko mieluummin nainen, joka on toivottoman rakastunut exäänsä vai fiksu, aikuinen nainen ja eronnut hänestä. Jos säännöllisesti tapailette ja päädytte punkkaan ja olette kahdestaan kuin pariskunta niin jopa Ypäjällä sitä kutsutaan seurusteluksi, joten päättäkää nyt äkkiä oletteko eronneet vai ette ennen kuin teille osuu kohdille semmoinen tilanne, että teidän tarvitsee 9 kuukauden päästä antaa sille nimi. Sitten vasta olette tosi liemessä ja viimeistään silloin huomaat, että ukkosi hakee sinulta vain seksiä, koska hän tietää että annat sitä.

Exäsi sanoo, että olette kavereita – ja sinä kuuntelet ja olet samaa mieltä? Jos olet, niin mene sänkyyn kaikkien muidenkin kavereiden kanssa. Menetkö? Jos et mene, niin exäsi puhuu höpöhöpöjuttuja tai tietää mitä haluat kuulla. Annan sinulle lyhyen kerronnan, mikä on ex-poika/tyttöystävä: "Se on ohi – siksi se on EX eikä SEX". Kun ukko on saanut tarpeeksi sinusta, dumppaa hän sinut kuin eilisen päivän ja jäät nuolemaan itseäsi terveeksi. Toki voin olla ihan väärässä, mutta sinuna en jäisi selvittelemään asioita liian pitkään.”
– Mies, 46, sinkku

Lue myös:

    Uusimmat