Mainos

Meritalta kahden miljardin markan joukkovelkakirjalaina

Merita laskee liikkeeseen enintään kahden miljardin markan joukkovelkakirjalainan. Lainalla lisätään joustoa pankin normaaliin rahoituksen hankintaan. Velkakirja on jatkuvasti merkittävissä. Pankki uskoo, että lainalle löytyy kysyntää, vaikka markkinoilla on ollut melko lailla tarjontaa joukkovelkakirjoista. Se on tarkoitettu suursijoittajille.

Osastonjohtaja Jukka Sarkasen mukaan markkinoiden parantumista osoittaa se, että muiden vastaavien luottojen viimeaikaisissa huutokaupoissa kysyntä on ollut hyvä. Lisäksi kysynnän muista kuin valtion papereista uskotaan entisestään lisääntyvän.

Sarkasen mukaan Meritan lainan tuotto on hieman korkeampi kuin valtion papereilla. Sarkanen sanoo, että erityisesti sijoitusrahastot ja muut vastaavat tahot kaipaavat uusia sijoitusvaihtoehtoja. Laina avataan torstaina järjestettävässä huutokaupassa. Myös jatkossa sitä myydään pääasiassa huutokaupoissa erikseen ilmoitettuina aikoina. Markkamääräiselle myynnille ei ole asetettu tavoiteaikataulua. Laina-aika päättyy syyskuun puolivälissä 2001. Lainan korko on 5,50 prosenttia ja emissiokurssi määräytyy markkinoilla. Velkakirjaa myydään 1 miljoonan erissä. Lainalle haetaan noteerausta Helsingin pörssistä.

Myös toinen Meritan edeltäjistä eli Yhdyspankki järjesti tämän vuosikymmenen alkupuolella vastaavan suurlainan. Runsaan 1 miljardin markan laina erääntyy ensi kesänä. Nyt liikkeelle laskettavalla lainalla pyritään tarjoamaan myös uusi vaihtoehto siihen sijoittaneille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.