"Meressä aivot sanoivat, että tästä pitää päästä pois" – Petterin uskomaton selviytymistarina: Näin hän selvisi Estonialta hengissä

1:09
"Olin kuin pesukoneessa" – Näin Ehrnsten kuvaili onnettomuusyön tapahtumia.

Petter Ehrnsten on yksi Estonian tragediasta pelastautuneista. Sittemmin hän alkoi myös tutkia autolautan uppoamissyytä.

28. päivä syyskuuta 1994 oli automatkustajalautta MS Estonian matkustajille oikea painajainen. Sitä se oli myös helsinkiläiselle Petter Ehrnstenille, joka onnistui selviämään vakavasta laivaonnettomuudesta hengissä.

Ehrnsten kertoo MTV3:n Missä olit, kun? -ohjelmassa selviytymistarinansa. Ehrnsten kertoo haastattelussa, että kaikki tapahtui todella nopeasti.

Hän kuvailee olleensa meressä kuin pesukoneessa.

– Kun taistellaan hengestä, niin ihminen miettii seuraavaa sekuntia mitä tehdä. Ei mitään pitkiä analyyseja, taistellaan sekunti sekunnilta eteenpäin.

– Meressä aivot sanoivat, että tästä pitää päästä pois. Täällä on kylmä, hypotermia korjaa, mutta mitään tuntemuksia kylmyydestä tai muusta ei ole. Sitä keskittyy eloonjäämiseen, Ehrnsten kuvailee.

Näin Ehrnsten kuvailee onnettomuusyön tapahtumia tämän jutun alusta löytyvällä videolla.

Katso koko Ehrnstenin haastattelu osoitteesta MTV.fi.

MTV Uutiset juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan. Missä olit kun? -ohjelmasarja kerää yhteen isoimmat uutistapahtumat näiden vuosien varrelta. Jaksot ovat katsottavissa mtv-palvelussa 25. huhtikuuta lähtien sekä mtv3-kanavalla maanantaisin kello 21.00 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja