Mercedes virittelee itselleen etulyöntiasemaa Kiinan F1-markkinoille – mahtitalli kaappasi kehitysohjelmaansa nuoren kiinalaispojan

F1-mahtitalli Mercedes pyrkii kärkeen myös Kiinan kuljettajamarkkinoilla. Maasta ei ole vielä löytynyt kuljettajaa autourheilun kuninkuusluokkaan, mutta Mercedes on valinnut junioritoimintaansa vasta 13-vuotiaan Cui Yuanpun.

Kiinalaispoika on ajanut kartingia kuusivuotiaasta ja vauhdilla, joka riitti paikkaan Mercedeksen nuorten kuljettajien kehitysohjelmassa.

– Cui Yuanpu on Kiinan kartingsarjojen huippulupaus, eikä maasta ole vielä tullut yhtään F1-kuljettajaa. Haluamme tämän takia seurata Yuanpun kehitystä ja auttaa häntä nousemaan kilpaluokissa ylöspäin, Mercedeksen kehitysohjelmaa valvova Gwen Lagrue kommentoi värväystä.

F1-luokan osakilpailu ajettiin Kiinassa ensi kertaa 2004. Kisoja on järjestetty Shanghain moottoriradalla, mutta maassa on kiinnostusta järjestää myös katuradalla ajettava kilpailu.
Oman kuljettajan puute on jarruttanut F1:n suosiota Kiinassa. Lähimpänä ajajapestiä on F2-kuljettaja Zhou Guanyu, joka kuitenkin tietää, miten kovaa kilpailu tallipaikoista on.

– Olen varmasti lähempänä F1-paikkaa kuin yksikään kiinalaiskuljettaja koskaan. Toisaalta se viimeinen askel formula 1:een on kaikkein vaikein, Zhou Guanyu arvioi kehitysnäkymiään aiemmin tänä vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat