Valtteri Bottas otti Toto Wolffin opit käyttöön: tietokoneelta paljastuu motivoiva kuva – "Se on minulle muistutuksena"

Valtteri Bottaksella ei ole ollut Mercedes-taipaleellaan aina onni myötä. Viimeksi tämä nähtiin kaksi viikkoa sitten Monacossa, missä suomalaisen varikkokäynti meni totaalisesti poskelleen. Vastoinkäymiset eivät kuitenkaan ole romuttaneet suomalaisen uskoa itseensä.

Vuodesta 2017 alkaen Mercedeksellä ajanut Bottas ei ole pystynyt vielä kertaakaan haastamaan tallikaveriaan Lewis Hamiltonia kunnolla. Kun otanta kattaa yli 80 osakilpailua, selvää on, että Hamilton on ollut Bottasta parempi, mutta yhtä lailla totta on, että suomalainen on saanut tallikaveriaan useammin osansa huonosta onnesta.

Kaksi viikkoa sitten Monacossa Bottas menetti palkintokorokesijoituksen, kun oikea etupyörä jäi täysin rutiininomaisella varikkokäynnillä jumiin, ja se saatiin irrotettua vasta muutama päivä myöhemmin Mercedeksen tehtaalla.

– Joskus sitä vain miettii, milloin tällainen loppuu hänen kohdallaan. Mutta Valtteri palaa aina takaisin entistä vahvempana ja päättäväisempänä. Ihailen hänen suomalaista sinnikkyyttään niin paljon, tallipäällikkö Toto Wolff kehui Monacon GP:n jälkeen.

Muutama päivä kisan jälkeen Bottas alleviivasi Wolffin sanomaa julkaisemalla Twitterissä kuvia juoksulenkiltä Suomessa.

– Paluu on aina mahtavampi kuin takaisku, Bottas kirjoitti englanniksi.

Bottas on kertonut motivoivansa itseään Wolffin opettamalla tavalla. Wolff kertoi aiemmin tällä kaudella rohkaisseensa työntekijöitään asettamaan kuvan kilpailijasta johonkin näkyvälle paikalle. Tämä toimii Wolffin mukana oivana motivaattorina.

– Kaikki ovat vapaita tekemään niin. Näen tällaisia kuvia eri paikoissa sellaisilla ihmisillä, joiden kanssa työskentelen. Se on hyvä juttu. Kyse on viholliskuvan rakentamisesta, ja se on vahva psykologinen ase, Wolff sanoi Motorsportin mukaan.

Bottas kertoo hieman mukauttaneensa tätä toimintamallia.

– En kanna mukanani kuvaa Lewisistä tai Maxista (Verstappenista). Minulla on yksi tietty taustakuva tietokoneellani. Se motivoi minua joka kerta, kun avaan tietokoneen.

– Kyse ei ole mistään positiivisesta jutusta. Se on negatiivinen asia, joka on minulle muistutuksena siitä, että minun on näytettävä kaikille, mitä osaan.

Bottas ei pyydettäessä suostunut kertomaan, mistä kuvasta on kyse.

Lue myös:

    Uusimmat