Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Mercedes teki ison vastaiskun hellesään varalle – Kimi Räikkönen ei usko perjantain antavan totuudenmukaista kuvaa

40:29
Keski-Euroopan hirmuhelteet puhuttivat Hockenheimissa torstaina.

Isoja muutoksia F1-autonsa ilmanottoon tehnyt Mercedes saattaa muiden tavoin törmätä toisenlaiseen ongelmaan, jos Saksan Hockenheimin hirmuhelteet vaihtuvatkin viikonloppuna vesisateisiin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Saksan GP suorana 26.-28.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Saksan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Torstaina lämpötila nousi Keski-Euroopassa monin paikoin jopa 40 asteen yläpuolelle, mikä on Mercedeksen tämän kauden suoritusten valossa musertava isku kotikisaansa valmistautuvalle tiimille.

Saksalaistalli toi varikolle kuitenkin roimasti enemmän ilmanottotilaa tarjoavat moottorikatteet, joissa sivuponttoonit pullistelevat aivan eri tavalla kuin aiemmissa kisoissa. Itävallassa ja Bahrainissa Mersu joutui isoihin vaikeuksiin nimenomaan kuumissa oloissa, mihin on nyt vastattu kunnolla.

– Meille on autoon tälle viikonlopulle tullut päivityksiä jäähdytyksen suhteen, että sen pitäisi olla selkeästi parempi kuin Itävallassa, mutta jos se nyt pitää paikkaansa, kuinka kuuma täällä on, niin se saattaa olla silti haastavaa, Valtteri Bottas arvioi tiiminsä iskukykyä.

– Paljon valmistautuneempia olemme tämmöiseen keliin kuin Itävallassa, mutta silti uskon, että meidän auto tulee olemaan parempi, mitä viileämpi on. Se on myös sama kaikille: jos meillä on ollut ylikuumenemisia, niin ei varmasti muillakaan ollut kauheasti pelivaraa, hän pohtii.

Perjantain harjoitusten läpi vieminen yhä noin 35-38 asteen lämpötilassa saattaa silti olla varsin huono juttu, sillä tiimit eivät pysty valmistautumaan edessä olevaan täydelliseen sään muutokseen. Lauantaille on ennustettu ”vain” 26 astetta ja mahdollisesti vesisateita. Sunnuntaina ilma viilenisi entisestään ja myös sateen riski kasvaisi.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen ennakoi jo torstaina sään vaikuttavan ehkä rajustikin viikonlopun kulkuun.

– Katsotaan, millainen tämä keli on. Varmaan (perjantaina) tulee olemaan tosi kuuma, muttei se ehkä ole niin totuuden antava kuva, jos loppuviikonlopusta pitäisi kylmentyä aika paljon tai jopa olla vesisadetta, Räikkönen toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja