Lewis Hamilton odottaa alkavaa F1-kautta innolla, yksi seikka miellyttää mestaria erityisesti – ”Se on mahtavaa”

F1-sarjan hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton odottaa tulevana viikonloppuna alkavasta kaudesta hyvin tasaista kamppailua.

Viime kausina Mercedes on hallinnut F1-valtikkaa vakuuttavasti, sillä hopeanuolet ovat juhlineet viitenä vuonna perättäin sekä kuljettajien että valmistajien maailmanmestaruutta. Viime kaudella Ferrari onnistui lyömään jo todella vahvasti Mercedekselle kampoihin, ja myös Red Bull on väläyttänyt viime aikoina lupaavaa vauhtiaan.

Ferrari, Mercedes ja Red Bull lähtevätkin alkavaan kauteen suurimpina ennakkosuosikkeina, joiden takana muut tallit käyvät tiukkaa taistelua. Hamiltonin mukaan ero kärjen ja keskikastin ero on kaventunut.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15-17.3.
Ke: Kauden avajaiset klo 08.10
To: Formulasirkus klo 22.35 (MTV3)
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55,
2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

– En tiedä, mikä muista talleista tulee olemaan neljäs, mutta he ovat paljon lähempänä kuin aikaisemmin. Ennen ero oli noin sekunnin luokkaa, mutta nyt se on kutistunut puoleen sekuntiin. Se on mahtavaa, Hamilton hehkuttaa Autosportille.

Alkukaudesta saatetaan nähdä hyvinkin mielenkiintoisia kamppailuja, jos testien antamat ennakkotiedot pitävät kutinsa. Kauden aikana on kuitenkin pystyttävä jatkamaan jo aloitettua kehitystyötä, joten tallien väliset voimasuhteet voivat muuttua vielä radikaalistikin kauden aikana.

– Tästä tulee jännittävää. Ehkä näemme kisoja, joissa Renault tai Racing Point on paljon korkeammalla kuin he ovat olleet aikaisemmin.

– Se, miten keskikastin tallit pystyvät kehittämään autoaan suhteessa kolmeen kärkitalliin, on luultavasti se kaikista isoin kysymys, Hamilton pohtii ensi kauden voimasuhteita.

Lue myös:

    Uusimmat