Mercedes-pomo Toto Wolff avoimena mielenterveyshaasteistaan – "Olen kärsinyt"

F1-kausi alkaa viikonloppuna Bahrainissa – nämä ovat ennakkoasetelmat 13:15
F1-kausi pyörähtää käyntiin viikonloppuna. Minkälaisista asetelmista uuteen kauteen lähdetään?

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on puhunut avoimesti omista mielenterveyshaasteistaan.

Mielenterveysongelmat ovat olleet urheilussa tabu jo vuosia. Hiljalleen tätä tabua on alettu kuitenkin murtaa. Tuohon rintamaan on liittynyt nyt myös Mersu-pomo Toto Wolff, joka myöntää rehdisti kärsineensä mielenterveysongelmista.

– Olen käynyt psykiatrilla vuodesta 2004 lähtien. Luulen, että olen ollut terapiassa yli 500 tunnin edestä. Olen kärsinyt henkisesti ja kärsin vieläkin, Wolff toteaa The Timesin haastattelussa.

– Avun hakeminen on ollut tie voittaa ongelmani. Se on auttanut minua saavuttamaan hyödyntämättä jääneen potentiaalin.  Minulla ei ole koskaan ollut ongelmaa häpeäleiman kanssa, Wolff sanoo.

Wolff ymmärtää, etteivät monet urheilijat eivät uskalla puhua kokemistaan mielenterveyshaasteista ääneen. 50-vuotias moottoriurheiluguru toivoo kuitenkin, että useammat urheilijat ja korkeassa asemassa olevat henkilöt nostaisivat aiheen kuuluville.

– Meille korkean profiilin ihmisillä, joilla näyttää olevan kaikkea, mutta kamppailemme, on minusta pakollista sanoa, että saamme apua ja on ok saada apua. Osa menestyneistä ihmisistä ovat todella, todella herkkiä, mikä tarkoittaa, että he ovat todella, todella haavoittuvaisia.

Lue myös:

    Uusimmat