Mercedes-pomo Toto Wolff avautuu mielenterveysongelmistaan: "Minulle se hetki oli viime vuonna"

Mercedeksen F1-tiimin tallipäällikkö Toto Wolff kertoo kärsineensä urallaan mielenterveysongelmista, joihin hän sai ratkaisevaa tukea oman tallinsa sisältä.

Wolff puhui asiasta LinkedIn-sivuston keskustelutilaisuudessa. Tallipomon vaikeudet alkoivat koronapandemian sotkeman kauden 2020 aikana.

Wolff haluaa rikkoa mielikuvaa, joka hänellä itselläänkin oli tullessaan F1-sarjaan. Kaikilla menestyneillä henkilöillä ei ole kaikki jatkuvasti hyvin vahvoista verkostoista, rahasta ja menestyksestä huolimatta.

– Kuten monet muutkin, minäkin kärsin mielenterveysongelmista, ja minulla on mahtava tiimi, Wolff puhui GP Fans -sivuston mukaan.

– Tämä ei ole mitään ”olen patologisesti sairas” -puhetta. Kyse on enemmän siitä, että kaikki ihmiset, joiden kanssa olen työskennellyt, heillä on huonot hetkensä, ja jos heillä on mahtava ryhmä ympärillään, ryhmä vie viestiä eteenpäin.

Wolff kertoo miettineensä poikkeuskauden aikana omaa ajankäyttöään lajiin. Kauden aikana arvuuteltiin pitkään, väistyykö menestystä niittänyt tekijä kuudennen peräkkäisen mestaruuden jälkeen.

– Minulle se hetki oli viime vuonna. Covid tuli enkä oikein tiennyt, haluanko jatkaa lajissa. Olenko vain yhden tempun poni vai haluaisinko sittenkin palata talouselämän pariin.

– En osannut löytää kuukausiin vastausta kysymyksiini, ja silloin et tietenkään ole ihan paras itsesi, Wolff kertoi.

Ratkaisevan avun Wolff sanoo saaneensa tallin toiselta voimahahmolta, tekniseltä johtajalta James Allisonilta, joka ehdotti hänelle pientä aikalisää asioiden selvittämiseksi.

– Hän sanoi, että ”ota kaikki aika itsellesi, koska kun tulet takaisin, sinun täytyy pystyä sirottelemaan taikapölyäsi. Jos sinusta tuntuu, ettet pysty siihen nyt, se on okei, me viemme palloa sillä aikaa”, Wolff sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat