Mercedes paljasti: Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton aidoissa vaikeuksissa uuden auton kanssa – "Se on hieman heikko"

Jo tovin ajan F1:ä dominoinut Mercedes ei antanut itsestään vahvaa kuvaa viime viikonlopun talvitesteissä. Mercedeksen mukaan sen uuden W12-auton ajettavuus oli kaikkea muuta kuin toivotulla tasolla. Erityisesti auton takapää oli tallin mukaan ”hieman heikko”.

Mercedes kärsi Bahrainin kolmipäiväisissä talvitesteissä muun muassa teknisistä murheista. Mercedes ajoi kaikkiin muihin talleihin nähden vähiten kierroksia.

Nyt kysymys kuuluu, missä saksalaistalli aidosti menee? Olivatko ongelmat pelkkää sumutetta vai onko Mercedeksellä oikeasti isoja murheita?

Mercedeksen pääinsinöörin Andrew Shovlinin mukaan tallin suurimmat ajettavuusongelmat tulivat Bahrainin olosuhteista.

– Tuuli aiheutti vaikeuksia. Kun se tulee suoraan auton takaa, ilmanvastus katoaa ja pito vähenee. Jossain mutkissa tuuli tuli suoraan takaa, mikä vaikeutti ajamista. Sen lisäksi Bahrainissa tyypillistä on se, että renkaat ylikuumenevat hyvin herkästi. Se taas johtaa siihen, että auto alkaa liukua, Shovlin avasi tallin talvitestien jälkeisessä läpikäynnissä.

Shovlinin mukaan yksi asia kuitenkin hämmensi saksalaistallia.

– Merkillistä oli se, että jotkut meidän kilpakumppanimme eivät olleet yhtä pahoissa ongelmissa kuin me. Siksi meidän täytyy paneutua hyvin tarkasti muun muassa siihen, miksi automme takapää on hieman heikko, ja että miten saamme sitä tasapainoisemmaksi ja varmemmaksi.

– Tuo työ on nyt käynnissä. Toivottavasti pystymme viemään asioita eteenpäin, jotta kuskimme eläminen helpottuisi. Heillä oli nyt suuria vaikeuksia saada kunnon kierrosaikoja kasaan, Shovlin jatkoi, viitaten Valtteri Bottakseen ja Lewis Hamiltoniin.

– Saimme paljon dataa, ja oli selvää, että auton (W12) ajettavuus oli heikolla tasolla, Mercedeksen päästrategi James Vowles myönsi.

Lue myös:

    Uusimmat