Mercedes paljasti Genevessä CLA Shooting Braken – kompakti muotovalio järkevillä tiloilla

Mercedes on laajentanut tasaiseen tahtiin kompaktien autojensa mallisarjaa. Genevessä nähtiin odotetusti CLA-mallin linjakas farkkuversio.

A, B, A Sedan, CLA ja nyt CLA Shooting Brake. Kaikki jakavat saman perusrakenteen, joten isoimmat eroavaisuudet jäävät ulkonäköön sekä tiloihin. Jos tilalle on tarvetta, mutta perinteisen tila-auton muoto ei miellytä. On edeltäjään verrattuna tiloiltaan kasvanut CLA Shooting Brake mielenkiintoinen vaihtoehto.

CLA:n keulaan on haettu huomattavasti aggressiivisempaa ilmettä verrattuna A-sarjalaiseen. Esimerkiksi maskin kulma on erilainen ja ajovalojen muodosta mallit erottaa helposti toisistaan. Shooting Braken kohokohta on luonnollisesti pitkä ja taka-akselin takapuolelle yltävä kaareva ikkunalinja. Auton kattolinja laskee viistosti, eikä pinnassa ole turhia katkoksia. Viirumaiset takavalot tuovat ryhtiä perälle.

Etutilat ovat yhtenevät A-sarjalaisen kanssa. Kahden näytön yhdistelmä seisoo vapaasti kojelaudalla, mikä antaa ohjaamolle hyvin ilmavan ilmeen. Edeltäjään verrattuna sisätilat ovat kasvaneet A-sarjalaisen tapaan, eli isoin muutos on tapahtunut leveydessä. CLA Shooting Braken tapauksessa suurin mielenkiinto kuitenkin kohdistuu tavaratilaan, jonka litramääräksi perusmuodossaan kirjataan nyt 505 litraa. Tavaratilan lastausaukon leveys on kasvanut lähes 24 sentillä, mikä tekee ison eron tilan hyödynnettävyyteen. Tilan käytettävyyttä heikentää kuitenkin poikkeuksellisen korkea nostokynnys. Tämän vuoksi myös yli metrin mittaisen tilan perälle voi olla hieman vaikea ylettyä.

CLA Shooting Braken voimalinjat noudattavat A-sarjalaisen jälkiä, eli tarjolla kattaus nelisylinterisiä bensa- ja dieselkoneita, joita tulee tarjolle sekä manuaali- että automaattivaihteistolle, sekä etu- että nelivetoisina.

Kuvat: Mikko Autio

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavi palaa tv-ruutuun uusin 17. tuotantokauden jaksoin! Kauden ensimmäinen jakso nähdään maanantaina 25.3. klo 22.35 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja