Mercedes haluaa eroon yhdestä F1-asiakkaastaan

Tällä hetkellä kolmelle asiakastallille F1-moottoreita toimittava Mercedes pohtii yhdestä luopumista. Nykyisen kulukattojen aikakaudella markkinat eivät ole isojen yhtiöiden kannalta kovinkaan kiinnostavat.

Mercedeksen asiakkaisiin kuuluvat nykyään McLaren, Aston Martin ja Williams. Kuluvan kauden aikana kaikki ovat olleet emotalli mukaan lukien ongelmissa sääntömuutosten sotkettua pakkaa.

Mercedeksen tallipomo Toto Wolff kertoi yhtiön suunnitelmista Financial Timesin haastattelussa. Markkinat ovat muuttuneet, koska Kansainvälinen autoliitto FIA rajoittaa nykyisten budjettikattojen aikakaudella moottorien hintaa.

– Ideaalissa maailmassa näkisin ehkä meidät ja kaksi (asiakastallia), joten haluaisin itse asiassa vähän pienentää sitä, Wolff kertoi asiakkaiden määrästä.

Mercedeksellä on asiakkaita muita moottorivalmistajia enemmän. Ferrarin leiriin kuuluvat Alfa Romeo ja Haas, kun taas Renault’lla on vain oma tehdastallinsa Alpine. Red Bull puolestaan jatkoi sarjasta vetäytyneen valmistajansa Hondan työtä ennen seuraavan sukupolven moottorien tuloa vuoteen 2026 asti.

Sarjan sääntöjen mukaan kaikille talleille taataan moottorivalmistaja. Jos halukkaita ei löydy, määrätään vähiten asiakkaita omaava ottamaan tallin siipiensä suojiin.

Vuoden 2025 jälkeen luvassa on potkua moottorimarkkinoille, kun Volkswagen-konserniin kuuluvat Porsche ja Audi liittyvät valmistajien joukkoon.

Lue myös:

    Uusimmat