Häijy temppu F1-kumppanilta: McLarenin valmistautuminen kauteen vaikeutui merkittävästi

McLaren-talli ei pysty ajamaan lainkaan testikilometrejä ennen heinäkuun F1-kauden alkua, sillä sen moottoritoimittaja Renault ei ole suostunut antamaan koneitaan vuoden 2018 autoon.

F1-tallit eivät saa virallisten testipäivien ulkopuolella ajaa nykyisillä autoillaan, mutta monet tallit ovat suunnitelleet radalle paluuta vuoden 2018 autoillaan. Näin kuljettajat saisivat ajotuntumaa mahdollisimman tuoreilla ajopeleillä.

Kausi käynnistyy suunnitelmien mukaan Itävallasta 5. heinäkuuta. McLaren oli kaavaillut testipäiviä Silverstonen radalle, mutta tallin nykyinen moottoritoimittaja Renault ei ole suostunut antamaan moottoreitaan pian entisen asiakkaansa käyttöön.

Ensi kaudesta Mercedeksen moottoriasiakkaaksi siirtyvän McLarenin tallipäällikkö Andreas Seidl Sky Sportsille, että testit ovat peruuntuneet, mutta jättää syyn epämääräiseksi.

– Kuskipuolella meillä ei valitettavasti ole mahdollisuutta ajaa kaksi vuotta vanhalla autolla kaikkien viime vuosien moottorivaihdosten takia, Seidl kommentoi.

McLaren kuitenkin oli jo vuonna 2018 Renault’n moottoriasiakas siirryttyään ranskalaiskoneisiin Hondan jälkeen. Näin ollen tuolloiseen autoon olisi löytynyt nykyisen toimittajan valmistama mylly.

Motorsport Week -sivuston mukaan Renault’n vastustuksessa on kyse nimenomaan McLarenin tulevasta siirrosta Mercedekselle. Sen oma tehdastalli on McLarenin pääkilpailija F1-sarjassa.

– Koska McLaren vaihtaa Mercedeksen moottoreihin ensi vuonna, se on vaikeuttanut asioita ranskalaisvalmistajan kanssa, ja tämä on tietojen mukaan kieltäytynyt antamasta lisää moottoreita testeihin, sivusto kirjoittaa.

Lisäksi tähtikuljettaja Daniel Ricciardo loikkaa kauden 2020 jälkeen Renault'lta McLarenin kisakuljettajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat