Mercedes esittelee edustusautomallistonsa huipulle legendaarisen Pullmanin uuden version

Mercedes juhlistaa Genevessä legendaarisen Mercedes-Benz 600:n 50-vuotisjuhlaa esittelemällä täysin uuden Mercedes-Maybach Pullmanin. Kyseessä on 6,5 metrin mittainen ja yli 4,4 metrin akselivälillä varustettu huipputason edustusauto.

Pullman-nimellä on alun perin tarkoitettu rautatievaunuja, joissa oli loistokkaat makuu-, oleskelu- ja ravintolatilat. Autoteollisuuden käyttöön nimi levisi Mercedeksen kautta, kun saksalaisvalmistaja esitteli ensimmäisen Pullman-varustellun autonsa vuonna 1960. Jo silloiset mallit olivat varustettu erittäin pitkällä akselivälillä ja tilavalla matkustamolla. Neljä erillisistuinta oli lisäksi erotettu väliseinällä ohjaamosta.

Uusi malli jatkaa perinnettä nimelle kuuluvalla arvolla. Tarjolla väljät ja loungemaiset tilat takamatkustajille, jonne on saatavissa kahden varsinaisen istuimen lisäksi kaksi lisäistuinta. Mukavuuteen ja käytön helppouteen on kiinnitetty paljon huomiota penkkien ja matkustamon suunnittelussa. Takatilat ovat suuremmat kuin missään muussa henkilöautomallissa ja täysin nahkaverhoillun matkustamon istuimet ovat monipuolisesti säädettävissä. Kuljettajan ja matkustamon välinen lasiseinä nousee ja laskee sähköisesti, ja muuttuu nappia painamalla läpinäkymättömäksi.

Auton vaivattomasta suorituskyvystä vastaa 6,0-litrainen tuplaturbo V12-moottori. Huipputeho on 390 kW (530 hv) ja vääntöä on tarjolla 830 Nm 1900 minuuttikierrokselta alkaen. Sanomattakin lienee selvää, että auton yksilöinti- ja varustelumahdollisuudet ovat lähes rajattomat.
Uusien Mercedes-Maybach Pullmanien asiakastoimitukset alkavat vuoden 2016 alussa.

Lue myös:

    Uusimmat