Mercedeksen uusi C-sarja tuo luksusta entistä pienempään luokkaan

Mercedes-Benzin C-sarja on ennättänyt jo neljänteen sukupolveensa, ja uusi malli esitellään Suomessa ensi keväällä.

C-sarja on saksalaisvalmistajan tärkein myyntimalli, joten kyseessä on todella tärkeä lanseeraus, ja auto onkin kasvanut joka suunnassa vastatakseen kilpailijoiden haasteisiin.

Samalla alumiinin ja suurlujuusterästen käyttö on kasvanut huomattavasti, ja uusi auto onkin kokonaisuudessaan 100 kiloa edeltäjää kevyempi.

Uudesta C-sarjasta löytyy paljon viime kesänä Mercedeksen uudessa S-sarjassa esiteltyjä varusteita. Audio- ja viihdejärjestelmät ovat viimeisintä huutoa, minkä lisäksi autoon on saatavissa HUD-näyttö, joka heijastaa olennaisimmat ajotiedot tuulilasiin.

Lisävarustelista on merkin tyyliin mukaisesti todella pitkä ja kattava. Sieltä löytyy paljon ajamista avustavia järjestelmiä, mutta yhtenä suurimmista uutuuksista tähän kokoluokkaan C-sarjaan on ensikertaa tarjolla täysilmajousitus.

Moottorivalikoima on tehoiltaan lähellä aikaisempaa sukupolvea, mutta kulutuslukemat ovat jopa 20 prosenttia edeltäjiä pienempiä.

Dieseleistä alkuun on tarjolla tuttu 2,1-litrainen kone 170-hevosvoimaisena versiona, mutta mallisto laajenee pian uudella 1,6-litraisella versiolla, josta tulee tarjolle 115- ja 136- hevosvoimaiset versiot.

Tarjolle tulee myös isommasta dieselistä 204-hevosvoimainen versio ja myöhemmin moottoriin perustuva hybridiversio. Bensapuolella aloitetaan 1,6- ja 2,0-litraisilla 156- ja 184- hevosvoimaisilla malleilla.

Myöhemmin nelisylinteristen tehot nousevat 238 hevosvoimaan saakka ja huipulle esitellään uusi 333 hevosvoimainen kuusisylinterinen.

C-sarjan hinnat vahvistetaan myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja