Mercedeksen ja Ferrarin rukkaset jäivät kaivelemaan Daniel Ricciardoa – "Odotin hyötyväni enemmän"

Renault-tallissa alkavalla F1-kaudella kilpaileva Daniel Ricciardo myöntää olevansa yhä harmissaan siitä, ettei hän saanut tarjousta Mercedekseltä tai Ferrarilta.

Ricciardon viime kausi Red Bullilla alkoi mukavasti voitoilla Kiinassa ja Monacossa. Tämän jälkeen aussikuski odotti saavansa pian sopimustarjoukset sarjan kahdelta kärkitallilta Mercedekseltä ja Ferrarilta.

– Siinä vaiheessa katsoin, ettei vetovoimani voisi olla enää korkeammalla. Odotin hyötyväni tilanteesta enemmän, mikä oli mielestäni myös oikeutettua. Olin voittanut kaksi kuudesta ensimmäisestä osakilpailusta, kuten myös Sebastian Vettel ja Lewis Hamilton. Siinä vaiheessa olimme aika lailla omaa luokkaamme, Ricciardo kertoi Sky Sportsille.

Mercedes ja Ferrari eivät kuitenkaan lopulta osoittaneet mielenkiintoa Ricciardoa kohtaan. Aussikuski myöntää tämän edelleen harmittavan häntä.

– Jos sanon sen suoraan, niin kyllä. Seuraavat 12 kuukautta Mercedes ja Ferrari ovat mielestäni edelleen ne tallit, jotka muiden on lyötävä. Ehkä muut tallit kykenevät ottamaan voiton sieltä ja toisen täältä, mutta lyhyellä aikavälillä ne ovat edelleen ne tallit, joissa kannattaa olla, Ricciardo totesi.

Valtteri Bottas jatkaa alkavalla kaudella Hamiltonin tallitoverina Mercedeksellä, kun taas Charles Leclerc seuraa Kimi Räikköstä Ferrarin ohjaimissa.

- Mercedeksen valitsema tie on dynamiikaltaan hieman erilainen. He ovat ottaneet mielestäni konservatiivisemman vaihtoehdon, mutta sen toimivuutta en voi kiistää. Lewis on voittanut kuljettajien mestaruudet ja talli valmistajien mestaruudet, joten he ovat tehneet kaikki valintansa oikein, Ricciardo puntaroi.

Ricciardo ymmärtää myös Ferrarin päätöstä valita nouseva lahjakkuus Leclerc toiseen autoonsa Vettelin aisapariksi.

– Kenties se oli heidän suunnitelmansa alusta lähtien, eikä minun tuloksillani ollut siihen vaikutusta. Kunnioitan Ferrarin päätöstä tuoda nuori kaveri kuljettajaohjelmansa läpi, koska olen nähnyt Red Bullin tekevän samoin. Tavallaan se oli jo aikakin, Ricciardo summasi.

Lue myös:

    Uusimmat