Manageri lataa Daniil Kvjatille paineita: “Hänen täytyy saavuttaa tuloksia”

Toro Rosso -tallin kilpakuljettajaksi palaava Daniil Kvjat ei saisi epäonnistuessaan enää uutta tilaisuutta F1-sarjassa, katsoo venäläiskuskin manageri Nicolas Todt.

Red Bullilla ja Toro Rossolla kilpaillut Kvjat sai ailahtelevien suoritusten jälkeen lähtöpassit itävaltalaistallin organisaatiosta kaudella 2017, jonka jälkeen venäläinen toimi viime vuonna Ferrarin simulaattorikuljettajana.

Nyt Kvjat palaa jälleen Toro Rossolle, jossa hän saa parikseen tulokaskuljettaja Alexander Albonin. Nicolas Todt uskoo välivuoden tehneen 24-vuotiaalle venäläiselle vain hyvää.

– Formula ykkösissä on aina vaikea saada toista tilaisuutta. Daniil halusi ymmärtää tapahtuneen ja teki mahtavaa työtä Ferrarin simulaattorissa. Hänen tilanteensa muistuttaa minua Felipe Massan paluusta Sauberille vuonna 2004. Kaksi vuotta myöhemin hän oli Ferrarilla yhdessä Michael Schumacherin kanssa, Todt kertoi italialaiselle Corriere dello Sportille.

– En halua sortua haaveiluun, mutta Daniil on lahjakas kuljettaja ja hyvä urheilija. Hän lukee myös Leo Tolstoita ja Fedor Dostojevskiä. Hän on erittäin älykäs ja analyyttinen persoona. Nyt hän palaa formula ykkösiin vähemmän tunteikkaana ja enemmän aikuisena, Todt jatkoi.

Todt kuitenkin painottaa, ettei Kvjatilla ole enää varaa epäonnistua.

– On selvää, että hänen täytyy saavuttaa tuloksia, mutta hän ymmärtää myös sen, miten tärkeä tämä tilaisuus on, ja että hän ei saa enää toista, Todt kiteytti.

Lue myös:

    Uusimmat