Mercedeksellä riehakas mestaruusjuhla – sadat mersulaiset hurrasivat punaiset lippikset päässä

Mercedes juhlisti viidettä perättäistä valmistajien maailmanmestaruutta ja viidettä perättäistä kuljettajien mestaruutta tiistaina tehtaillaan Brackleyssa ja Brixworthissa.

Vaikka kautta on jäljellä vielä yksi kilpailu, Mercedeksellä on jo aihetta juhlia.

Tallin johtohahmot – viisinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, tallipäällikkö Toto Wolff ja tekninen johtaja James Allison – marssivat Mercedeksen työntekijöiden eteen konfettien lentäessä ilmassa.

Mercedes oli järjestänyt myös pienen erikoisuuden juhliinsa. Jokaisella työntekijällä oli päässään punainen lippalakki, ja yhteiskäskyllä ne kohotettiin samanaikaisesti ilmaan.

Ele oli kunnioitusta Mercedeksen johtokuntaan kuuluvalle Niki Laudalle, jonka tavaramerkki punainen lippis on. Syksyllä pahasti sairastellut Lauda ei päässyt mukaan juhliin, mutta tiimi otti hänet mukaan eleellään.

(Artikkeli jatkuu kuvan alla)

V-muodostelma ja "yläfemmat" olivat päivän nimi, viisi mestaruutta tehdään kaikille selväksi.

– Mikä mahtava vastaanotto, ihoni on kananlihalla! Kausi on ollut mahtava, ja siinä on ollut ylä- ja alamäkiä. Ne alamäet ovat tehneet meistä vain parempia ja siksi juhliminen on entistä nautinnollisempaa. Kuka olisi arvannut muutama vuosi sitten, että pidämme juhlia viidennestä perättäisestä tuplamestaruudesta, Wolff sanoi puheenvuorossaan.

– Meillä on myös erityinen kunnianosoitus Nikille. Niki sanoisi varmaan tmeille, ettei saisi olla "niin perhanan tunteellinen", mutta uskon, että puhun kaikkien puolesta, kun sanon että kaipaamme sinua ja odotamme, että näemme sinut taas, Wolff totesi.

Lue myös:

    Uusimmat