Menikö vappu överiksi? Näin helpotat morkkista!

Vapun juhlinta voi helposti mennä överiksi, mikä tuntuu ja näkyy taatusti myös kehossa. Kokosimme vinkit, joiden avulla voit paremmin.

Helpota vappumorkkista muutamalla niksillä.

Älä makaa koko päivää

Vaikka nyt tekisi mjieli vain nukkua, älä makaa koko päivää, vaan lähde myös kevyelle kävelylle raikkaaseen ulkoilmaan. Päänsärky voi vain lisääntyä, jos vain lojut koko päivän.

Pyri säännölliseen rytmiin

Säännöllinen ruokailu ja unirytmi tekevät hyvää myös juhlinnan jälkeen, joten mene siihen aikaan nukkumaan, kuin tavallisesti menet. Turha valvominen ja pitkin päivää nukkuminen vain sekoittavat kehoasi lisää.

Syö myös terveellistä ruokaa

Juhlien jälkeen tekee mieli suolaa, rasvaa ja sokeriherkkuja, mutta muista syödä myös kasviksia, vihanneksia ja marjoja, sillä todellisuudessa kehosi kaipaa niitä enemmän kuin hampurilaisia.

Pyöräytä tehokkaaksi juomaksi vaikkapa ravinteikas smoothie. Esimerkiksi Makuja-osion vitamiinipommin ohjeet löydät täältä.

Juo riittävästi vettä

Alkoholi ja kahvi ovat esimerkiksi voimakkaita diureetteja keholle ja esimerkiksi juhlien jälkeinen pahoinvointi johtuu nestevajauksesta. Juo siis vettä ja sen lisäksi kevyitä mehuja, vesipitoisia hedelmiä kuten vesimelonia ja raikkaita smoothieita.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja