Menetkö lankaan? Näin miehet yrittävät luistaa kondomin käytössä

Karttaakseen kondomin käyttöä miehet turvautuvat tuoreen selvityksen mukaan mitä värikkäämpiin selityksiin – et kai mene lankaan?

Journal of Sex Researchissa julkaistussa selvityksessä miehet kertoivat avoimesti, millaisin keinoin he yrittävät luistaa kondomin käytössä. Ota selvää, mihin selityksiin miehet turvautuvat, kun he yrittävät luistaa ehkäisyssä!

Selvitykseen osallistuneista miehistä peräti 80 prosenttia myönsi käyttäneensä jonkinlaista taktiikkaa välttääkseen kondomin käytön. Keskimäärin vastaajat olivat yrittäneet käyttää peräti 3,5 selitystä, jotta kumppani suostuisi harrastamaan seksiä ilman kumia.

"Älä huoli, ei minulla ole mitään tauteja"

Yleisin tapa yrittää karttaa kondomin käyttö on vakuuttaa, ettei ole koskaan saanut sukupuolitautia – tai saattanut naista raskaaksi. Selvityksessä miehistä 74 prosenttia oli sitä mieltä, että sen vakuuttaminen, ettei tauteja ole, on riittävä syy sille, ettei kondomia tarvitse käyttää.

– Miehet saattavat olettaa, että kun kaikki näyttää normaalilta, ei mitään tartuntoja ole. Sukupuolitaudit ovat miehillä kuitenkin usein oireettomia, joten ilman sukupuolitautitestejä voi olla mahdotonta selvittää tartuntoja, tohtori Belisa Vranich toteaa.

"En halua käyttää kondomia"

Kyselyyn vastanneista miehistä 40 prosenttia myönsi menneensä suoraan asiaan ja kertoneensa, ettei ole halukas käyttämään kondomia. Taktiikan oletettiin toimivan hyvin siksi, että suoraan ja yllättävään kysymykseen saattaa olla vaikea vastata kieltävästi.

"En malta odottaa yhtään"

Imartelu ja kehuminen ovat yleisiä keinoja kumppanin naruttamiseen kondomista luopumiseen. Selvitykseen vastanneista miehistä 73 prosenttia kertoi uskovansa siihen, että kauniit sanat voivat saada naisen luopumaan kondomin käytöstä.

– Tämä on yksi vaarallisimmista taktiikoista, sillä kauniit sanat koskettavat helposti silloin kun hormonit hyrräävät. Olisi tärkeää pitää kuitenkin tiukasti kiinni alkuperäisestä suunnitelmasta, Vranich toteaa.

"Seksi tuntuu paljon paremmalta ilman kondomia"

Kaikkein vanhin tapa kieltäytyä kondomin käytöstä on todeta, että seksi tuntuu yksinkertaisesti paremmalta ilman kumia. Tämä myytti ei kuitenkaan The Journal of Sexual Medicinessä julkaistun tuoreen tutkimuksen mukaan pidä paikkaansa: selvisi, että niin miehet kuin naisetkin nauttivat seksistä yhtä paljon kondomin kanssa kuin ilman kondomia. Kyselyyn vastanneista miehistä puolet myönsi käyttäneensä tätä taktiikkaa.

"Etkö sinä luota minuun?"

Luottamukseen vetoava kysymys on yksi alhaisimmista tavoista pyrkiä välttämään kondomin käyttö. Selvityksen mukaan 34 prosenttia miehistä on kuitenkin turvautunut tähän tapaan vällyjen välissä.

– Jotkut miehet saattavat tuntea tulleensa aidosti loukatuiksi, kun heiltä vaaditaan kondomin käyttöä, kun osa saattaa käyttää kysymystä suoranaisena manipulaationa, Vranich toteaa.

Washingtonin yliopistossa toteutettua selvitystä varten haastateltiin 313 21–30-vuotiasta miestä.

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja