Menetitkö rakkaasi? Näin voit muistella häntä

Rakkaan menettäminen on elämän suurin suru. Näin helpotat oloasi ahdistuksen keskellä ja muistelet samalla menettämääsi.

Yourtango.com kertoo, kuinka menettämäänsä ihmistä voi muistella.

Kirjoita kirje

Hankkiudu hiljaiseen paikkaan, jossa kirjoitat rakkaallesi kirjeen, johon kirjoitat kaikki tärkeät asiat, aiheet jotka jäivät käsittelemättä ja ajatukset, joista ette ehtineet keskustella. Lue tämän jälkeen kirjeesi ääneen ja huomaat, kuinka olosi helpottuu.

Muistele hyviä asioita

Jos rakkaasi on menehtynyt esimerkiksi omassa kodissanne, kuolinpaikalle voi olla hankala palata. Tehdäksesi tästä helpompaa, sytytä kynttilät palamaan, soita musiikkia ja muistele hyviä asioita, joita tällä paikalla on aiemmin tapahtunut. Pikku hiljaa surusi helpottaa.

Istuta puu

Istuta rakkaasi muistoksi puu keväällä tai kukkasipuleita syksyllä. Tee jotakin, josta tulee kauniilla tavalla osa arkeasi. Kun haluat tuntea yhteyden ihmiseen, jonka menetit, voit mennä istumaan istutustesi lähelle. Kun kaipaat toivoa, voit katsella kuinka lehdet alkavat kasvaa puusta. Ne muistuttavat sinua siitä, että maailmassa on olemassa myös kauneutta.

Luo kotiisi muistoalttari

Luo kotiisi pyhä paikka, jossa voit muistella menettämääsi rakasta. Laita paikalle esineitä, jotka muistuttavat hänestä ja tuovat hymyn huulillesi. Ne muistuttavat sinua, että menettämäsi asia oli todellinen, eikä sitä sovi unohtaa.

Tukeudu muihin

Muista, että myös muut läheisesi ovat kokeneet surua menetyksensä takia. Hae siis tukea heiltä. Lähetä heille kortteja, kirjoita heille kirje, soita tai kutsu heidät kanssasi katsomaan puuta, jonka olet istuttanut rakkaasi hyväksi.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja