Meneekö jo yli? Ihmiset syöttävät kissoilleen kannabisöljyä vähentääkseen riehumista – eläinlääkäri tyrmää kokeilut

Kannabisöljyn käyttö on leviämässä ihmisistä myös lemmikkeihin, vaikkei tieteellisiä tutkimuksia juuri ole. 

Kannabisöljy CBD on ollut viime kuukausina kovassa huudossa: kannabiksen huumaamattoman ainesosan sanotaan muun muassa rauhoittavan mieltä ja lievittävän kipuja. 

Omien vaivojensa helpottamisen lisäksi ihmiset ovat nyt alkaneet pohtia, voisivatko eläimetkin hyötyä aineesta. Iso-Britanniassa myytävän CBD-Armour -merkin kehittäjä David Barcly kertoo ihmisten antaneen sitä kissoilleen.

– CBD:n lemmikkikäytöstä keskustellaan juuri nyt paljon. CBD:n vaikutuksesta koiriin on useita tutkimuksia, mutta ei juuri mitään kissaeläimiin liittyen. Tarvitaan paljon enemmän lääketieteellistä tutkimusta, Barcly sanoo. 

Barclyn mukaan "käytännön tuloksia" on kuitenkin runsaasti: monet ovat kertoneet Youtubessa antavansa öljyä kissalleen ja onnistuneensa lievittämään eläimen kipuja tai hillitsemään ylivilkasta käytöstä. 

Esimerkiksi Youtube-käyttäjä Katrina Sherwood kertoo alkuvuodesta julkaisemassaan videossa, että hänen kahden kissansa yöllinen riehuminen häiritsee hänen uniaan. 

– Minulla on univaikeuksia, vaikeuksia sekä nukahtaa että pysyä unessa, joten niiden on pysyttävä rauhallisina pudottelematta tavaroita olohuoneessa, Sherwood sanoo. 

– Syötän sitä (CBD-öljyä) niille ennen nukkumaanmenoa, tai kun kuljetan niitä esimerkiksi eläilääkärille, tai kun luokseni tulee vieraita, erityisesti sellaisia, joita kissat eivät tunne.

Eläinsuojelujärjestö RSPCA:n eläinlääkäri Caroline Allen tyrmää kokeilut ja huomauttaa, etteivät mitkään tutkimukset todista CBD:n hyödyistä eläimillä. 

– Jos mikään lemmikkisi voinnissa mietityttää, suosittelemme aina ottamaan yhteyttä eläinlääkäriin. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Metro, PetMD 

Lue myös:

    Uusimmat