Men in Black vai Blues Brothers? Puolustusministeri Kaikkosen ja suurlähettiläs Hautalan poseeraus Yhdysvalloissa sai eeppisen meemikäänteen

Puolustusministeri Kaikkosen twiittaama kuva sai sosiaalisessa mediassa uuden elämän.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen julkaisi sunnuntaina aamupäivällä viestipalvelu Twitterissä kuvan, jossa hän esiintyy Suomen Yhdysvaltain suurlähettilään Mikko Hautalan kanssa.

– Työreissu Yhdysvalloissa kaartuu loppupuolelle. Oli mukava tavata myös suurlähettiläämme Mikko Hautala, Kaikkonen kirjoittaa twiitissään.

Ministeri ja suurlähettiläs esiintyvät kuvassa vakavan oloisina, samankaltaisissa puvuissa kravatteineen ja kenkineen. Sekä Hautalan että Kaikkosen kummankin kädet ovat samassa asennossa vartalon edessä päällekkäin. Sekä suurlähettiläällä että ministerillä on yllään tummat pilottilasit.

Kuvan asetelma ja ministerin sekä suurähettilään kehonkieli onkin saanut somen raikumaan riemusta.

Kuvajournalisti Antti Yrjönen muokkasi Kaikkosen twiittaamaa kuvaa klassikkoelokuva Men in Blackin (1997) mainosjulisteen mukaiseksi, mutta kuvateksteissä lukee Mr. Jonesin ja Mr. Smithin sijaan Mr. Hautala ja Mr. Kaikkonen. Ministeri ja suurlähetilläs kantavat sylissään järeitä aseita, ja kuvitteellisessa elokuvatekstissä lukee ”The earth from the scum of the universe”.

Ministeri Kaikkoselta löytynee huumorintajua ja elokuvatietämystä, sillä Kaikkonen on kommentoinut kuvaa hymiöin.

Yrjönen myös muokkasi "yleisön pyynnöstä" samaisesta kuva-asetelmasta Blues Brothers version. Siinä ministeri Kaikkonen ja suurlähettiläs Hautala poseeraavat vuoden John Landisin vuoden 1980 elokuvan mainosjulisteen elkein kuin John Belushi ja Dan Aykroyd.

Puolustusministeri Kaikkonen oli viimeiset kolme päivää työvierailulla Yhdysvalloissa. Hän osallistui muun muassa Kalifornian Simi Valleyssa järjestettävän Reagan National Defense Forum konferenssin korkean tason paneelikeskusteluun. Lisäksi Kaikkonen vieraili Norfolkissa Virginiassa Naton koulutusta ja muutosta ohjaavassa transformaatioesikunnassa sekä Norfolkin yhteisoperaatioesikunnassa. Keskustelunaiheina olivat muun muassa Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ja Suomen Nato-jäsenyysprosessi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja