Ministeri Kurvisen vierailu turkishuutokaupassa suivaannutti somekansan – Jenni Haukiolta vastakkainen näkemys

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvisen vierailu turkishuutokaupassa on saanut kipakan vastaanoton sosiaalisessa mediassa.

Kurvinen vastasi palautteeseen keskiviikkona viestipalvelu Twitterissä. 

– Ei yllättänyt, mutta siltikin vähän yllätti pääkaupunkiseudun tietyn kuplan parkaisu sille, että maa- ja metsätalousministeri vierailee turkishuutokaupassa ja antaa tukensa maaseudun vientialalle, Kurvinen kirjoittaa.

– Turkis ei ole sen kummempaa kuin lihan- tai maidontuotanto.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Moni tviittiin vastanneista kritisoi Kurvisen tapaa kuvailla somekansan tulista reaktiota vain "pääkaupunkiseudun kuplan parkaisuksi".

Vastaajat esimerkiksi huomauttivat turkistarhauksen olevan epäeettistä monen mielestä myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Jenni Haukiolta turkistarhauksen vastainen kannanotto

Runoilija ja tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio jakoi keskiviikkona Twitter-tilillään lainauksen Eeva Kilven runosta. Lainaus on Kilven teoksesta Animalia vuodelta 1987.

– Minä riipun sinun olkapäilläsi tapettuna. Minä pelkään kun lähestyt pihdit kädessä. Minä istun ja odotan sinun häkissäsi... Minulla on ahdasta. Minä kärsin. Haukio kirjoittaa.

Haukio liitti samaan julkaisuun linkin turkistarhausta vastustavan Fur Free Europe -kansalaisaloitteen verkkosivuille.

Jos et näe tviittiä, voit katsoa sen tästä.

Vastauksissa monet kiittelevät Haukiota "arvojohtajuudesta". Haukio ei mainitse tviitissä ministeri Kurvista nimeltä eikä ota kantaa tämän toimintaan.

Kohu käynnistyi Kurvisen Instagram-päivityksestä

Kohu käynnistyi tiistaina, kun Kurvinen julkaisi Instagram-tilillään videoita ja kuvia, joissa hän poseeraa Saga Furs -huutokauppatalossa myynnissä olevien eläinten turkisten kanssa.

– Kauppa käy kuumana ja raha liikuu Suomeen! Kurvinen kirjoittaa.

Kurvisen keskiviikkoisen tviitin vastauksissa osa käyttäjistä myös huomatti Kurvisen itse omistavan Saga Fursin osakkeita.

Helmikuussa julkaistusta Valtioneuvoston sidonnaisuusilmoituksesta käy ilmi, että Kurvinen omistaa 124 Saga Fursin osakkeita.

Viro luopuu turkistarhauksesta –mitä asiasta ajatellaan Suomessa? 5:21
Viro ilmoitti vuosi sitten luopuvansa turkistarhauksesta. Katso video!

Juttua päivitetty kello 14.30: lisätty kappale Jenni Haukion tviitistä.

Lue myös:

    Uusimmat