Mellakoitsijat rysäyttivät autolla pormestarin kotiin ja sytyttivät sen tuleen Ranskassa – vaimo ja pienet lapset nukkuivat sisällä

Mellakoitsijat rysäyttivät autolla pormestarin kotiin ja sytyttivät sen tuleen Ranskassa 1:00
Video: syyttäjän mukaan tekijöitä epäillään murhan yrityksestä.

Mellakoitsijat ajoivat viime yönä autolla ranskalaisen pormestarin Vincent Jeanbrunin kodin sisään sytyttäen siellä myös tulipalon, kertovat muun muassa CNN, Reuters ja Aftonbladet. Sisällä nukkuivat Jeanbrunin vaimo ja heidän 7- ja 5-vuotiaat lapsensa. Vaimo ja toinen lapsista loukkaantuivat.

Pariisin eteläisellä esikaupunkialueella sijaitsevan L’Hay-les-Rosesin pormestari Vincent Jeanbrun kirjoitti Twitterissä tapahtuneen olevan kauheudessaan ja häväistyksessään täysin omaa luokkaansa. 

– Vaimoni ja yksi lapsistani loukkaantuivat. Se oli sanoinkuvaamattoman raukkamainen murhan yritys, Jeanbrun kirjoittaa.

Jeanbrun ei itse ollut paikalla talossa hyökkäyksen tapahtuessa. Hänen vaimonsa yritti tiettävästi suojella lapsia ja paeta heidän kanssaan takapihan kautta. 

Vaimo on ilmeisesti sairaalahoidossa, mutta tämän tai loukkaantuneen lapsen tarkemmasta tilasta ei ole tietoa.

Jeanbrun edustaa konservatiivista Las Républicains -puoluetta.

Epäiltyjä tekijöitä etsitään, mutta ketään ei tiettävästi toistaiseksi ole pidätetty.

Viime yö oli viides Ranskan mellakoissa, jotka alkoivat poliisin ammuttua 17-vuotiaan pojan liikennevalvonnan yhteydessä. Mellakoitsijat ovat muun muassa sytyttäneet autoja palamaan, vahingoittaneet infrastruktuuria ja ottaneet yhteen turvallisuusjoukkojen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat