Mainos

Melissa-tapauksessa pidätys

Yhdysvaltain viranomaiset ovat pidättäneet miehen, jonka epäillään panneen liikkeelle maailman sähköpostiyhteyksiä viime viikolla häirinneen Melissa-viruksen. Pidätettyä 30-vuotiasta tietokoneohjelmoijaa David Smithiä syytetään mm. julkisen viestiliikenteen häirinnästä ja tietojenkäsittelyjärjestelmien vahingoittamisesta.

Smithiä uhkaavat käytännössä kymmenen vuoden vankeus ja lähes puolen miljoonan dollarin (2,5 miljoonan markan), sakot, kerrottiin New Jerseyn osavaltion syyttäjänvirastosta. Smith pidätettiin torstaina veljensä kotoa New Jerseyn keskiosissa, kertoivat osavaltion edustajat. New Jerseyn osavaltionsyyttäjä Peter Verniero kieltäytyi paljastamasta, kuinka Melissa-virus jäljitettiin Smithiin. Hän kertoi kuitenkin, että pidätys oli yksityisen sektorin ja viranomaisten yhteistyön tulos.

Melissa-virus leviää sähköpostin liitetiedostojen välityksellä tietokoneisiin, jotka käyttävät Microsoftin Word-tekstinkäsittelyohjelmaa sekä Outlook -sähköpostiohjelmaa. Virustartunnalta voi suomalaisen Data Fellows -tietoturvayrityksen mukaan välttyä olemalla avaamatta sähköpostiviestin mukana mahdollisesti tulleita liitetiedostoja tai käyttämällä ajan tasalla olevaa virustentorjuntaohjelmaa.

Virus voi kuitenkin levitä myös levykkeiden kautta, joten vieraat levykkeet on syytä tarkastaa ajan tasalla olevalla virustentorjuntaohjelmalla.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.