Mel Gibson yllätti ravintola-asiakkaat juhannuksena Porvoossa – näin suomalainen Santi kuvailee kohtaamista maailmantähden kanssa

Juhannuksen yllättävin viihdeuutinen on Mel Gibsonin vierailu Porvoossa lauantaina. Suomalaisohjaaja Santi Hynösen polvet eivät tutisseet Hollywood-tähden kohtaamisessa, mutta eräs seikka jäi harmittamaan.

Ensin Metallica-rumpali Lars Ulrich ja nyt Hollywood-näyttelijä ja -ohjaaja Mel Gibson.

Porvoon kaupunki on ollut kesäkuussa maailmaluokan tähtien suosiossa.

Gibsonin kanssa samaan porvoolaiseen Meet District -ravintolaan samaan aikaan asiakkaaksi sattunut suomalainen valokuvaaja ja ohjaaja Santi ”Fox” Hynönen kertoo kohtaamisesta MTV Uutisille, että tunnelma oli lähinnä ollut ihmettelevä: mitä v****a Mel Gibson tekee Porvoossa?

Kun Gibson ja Hynönen seurueineen oli saaneet ateriansa nautittua pyysi Hynönen Gibsonia valokuvaan äitinsä kanssa.

Äitini oli iloinen, mutta ei se mikään maaginen vau-efekti ollut se kohtaaminen, kun molemmat ollaan yhtä tottuneita julkkisten näkemiseen, kun näillä aloilla ollaan.

Olen tietysti Mad Maxin junnuna nähnyt ja se oli tosi kova juttu. Leathal Weaponit olivat myös todella hauskoja silloin, mutta viimeaikaiset Gibsonin sekoilut ovat aika pitkälti omien arvojeni vastaisia. Ihmisenä hän ei minua kiinnosta juuri lainkaan, mutta onhan hän menestynyt ja hyvä näyttelijä ja ohjaaja.

Hynönen korostaa, että on tärkeää osata erottaa ihmisen henkilökohtainen elämä hänen taiteestaan.

En lähtisi häntä sen enempää ylistämään, mutta on hienoa, että hän valitsi Suomen ja Porvoon kohteekseen. Enemmän näkisin tämän haippina Porvoon kaupungille kuin Gibsonille.

Kiireinen kohtaaminen jäi kaivelemaan

Vaikka Hynönen ei fanita Gibsonia, jäi yhteiskuvan puuttuminen kuitenkin sen verran hampaan koloon, että hän päätti photoshopata itselleen sellaisen.

– Itse onnistuin saamaan kuvan Mikko Kuustosen kanssa, mutta en Gibsonin. Tokihan Kuustonen on jokaisen suomalaisen rakastama henkilö, Hynönen kertoo.

Photoshopissa Hynönen kuitenkin korjasi tilanteen ja loi itsestään kuvamuiston Gibsonin kanssa.

Tein sen nopeasti samalla, kun kokkasimme ja itse asiassa osa Crocseista jäi muokkaamatta kuvaan takaisin, Hynönen naurahtaa.

Hynönen kertoo, että Gibson lähti vikkelästi takaisin lapsiensa luokse, kun valokuva hänen äitinsä kanssa oli ikuistettu.

En viitsinyt häiritä sen enempää, kun hän oli liikkeellä lastensa kanssa. Jos hän olisi ollut vaimonsa, eikä lastensa kanssa, olisin kysynyt häneltä ohjaamiseen liittyviä asioita ja mitä vinkkejä hän antaisi nuoremmille ohjaajille 50 vuoden urallaan.

Hynönen paljastaa, että on parhaillaan työstämässä uutta nuorisoelokuvaa, johon voidaan samaistua ympäri maailmaa.

Tarkoituksena on käydä läpi sitä, mitä olemme kokeneet yläasteikäisinä 2000-luvulla, kun oli esimerkiksi Kaivarin kesäkonsertit ja jengimyllyt.

Vaikka nykyään kirjoitetaan kaikenlaista medioissa, on mielestäni tänä päivänä paljon turvallisempaa kuin nuoruudessamme, eikä edes puhuta Rööperi-leffan ajoista, jolloin oli vieläkin villimpää.

Kaupunginjohtaja yllättyi

Porvoon kaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz kertoo MTV Uutisille olleen autuaan tietämätön ohjaajatähden vierailusta kaupungissa.

Hienoa, että Porvoo kiinnostaa ihmisiä. Vastahan meillä kävi myös Metallica-yhtyeen jäsen.

Von Schoultz kertoo, että Porvoossa käy vuosittain miljoona turistia ja kaupunkia markkinoidaan aktiivisesti turistikaupunkina ulkomaille.

Matkailuyksikkömme tekee todella hyvää työtä kansainvälisillä kampanjoilla. Esimerkiksi bloggaajia on käynyt Porvoossa.

Lue myös:

    Uusimmat