Mainos

Meksikon rajalle pakkautunut siirtolaiskulkue hajaantumassa – paikalla oli tuhansia ihmisiä

0:48

Guatemalan ja Meksikon rajalle pakkautunut siirtolaisjoukko on alkanut hajaantua, kertovat paikalliset viranomaiset.

Pääosin hondurasilaisia siirtolaisia käsittänyt, usean tuhannen ihmisen joukko saapui perjantaina Guatemalan ja Meksikon väliselle raja-asemalle aikomuksenaan pyrkiä kohti Yhdysvaltoja. Joukko pakkautui rajalle ja otti muun muassa yhteen mellakkapoliisien kanssa. Hondurasin mukaan ainakin yksi sen maan kansalainen kuoli, kun mies tippui maahanmuuttajia kuljettaneelta rekasta maahan.

Nyt viranomaisten mukaan useat sadat ihmiset ovat lähteneet takaisin etelää kohti. Osa lähti viranomaisten antamien ilmaisten bussilippujen kanssa. Guatemalan presidentin Jimmy Moralesin mukaan kotiinsa Hondurasiin on jo palannut noin 2000 ihmistä.

– Teemme töitä sen eteen, että ihmiset saavat turvallisen ja rauhallisen matkan kotiinsa, jotta välttyisimme vastaavilta muuttovirroilta tulevaisuudessa, Morales sanoi lehdistötilaisuudessa, jonka piti yhdessä Hondurasin presidentin Juan Orlando Hernandezin kanssa.

Moralesin mukaan noin 5000 ihmistä on lyhyen ajan sisällä pyrkinyt Guatemalasta Meksikoon. Valtaosa maahanmuuttajista on lähtöisin Hondurasista. He sanovat pakenevansa väkivaltaa ja köyhyyttä.

Arvioiden mukaan rajan yli Meksikoon pääsi noin 650 siirtolaista perjantaisten levottomuuksien aikana. 

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on vaatinut Meksikoa pysäyttämään kulkueen etenemisen ja uhannut lähettää armeijan sulkemaan Yhdysvaltain ja Meksikon välisen rajan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja