Mainos

MEK tyrmää kirjeenvaihtajan haukut: Suomalaiset ovat kohteliaita

– Turistit tulevat Suomeen aitojen elämysten ja upeiden suomalaisten ihmisten takia. Meidän ei pidä hävetä kulttuuriamme missään nimessä.

Näin vakuuttaa Matkailunedistämiskeskuksen projektipäällikkö Terhi Hook, jonka mielestä MTV3:n kirjeenvaihtajan Tapio Nurmisen kolumni Euroopan takamaa lätäkön tuolla puolen vain haluaa provosoida ja herättää keskustelua.

– Mielestäni suomalainen on ystävällinen ja iloinen, joten siinä mielessä en allekirjoita Tapio Nurmisen näkemyksiä. Meissä suomalaisissa tulevat hyvin esiin tällaiset alueelliset erityispiirteet kuten hämäläisyys, varsinaissuomalaisuus, savolaisuus ja karjalaisuus. Se rikastaa kulttuuria, Hook painottaa.

– Olen itsekin asunut ja matkustellut paljon Saksassa, mutta Suomeen palattuani en ole koskaan ajatellut ihmisistä negatiivisesti. Suomalaiset kyllä osaavat olla ja ovat kohteliaita ja etenkin palveluammateissa hyvä käytös korostuu. MEK:ssä tehdyissä tutkimuksissakin on tullut ilmi, että matkailijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä suomalaisen palvelun laatuun.

Hookin mielestä Suomella on turistien näkökulmasta aivan oma vetovoimansa.

– Suomi on rankattu monissa kansainvälisissä julkaisuissa ykkösmaaksi matkailun saralla tänä kesänä. Helsingistä on kirjoitettu suorastaan ylistävään sävyyn sekä brittilehdissä, Keski-Euroopan lehdissä että Yhdysvalloissa.

Myös humalaiset ihmetyttävät

Matkailunedistämiskeskuksen projektipäällikkö Terhi Hook ei myöskään tunnista Nurmisen näkemyksiä humalaisista Esplanadin puistossa keskellä Helsinkiä.

– Itse en ole törmännyt sellaiseen. Ja kun katson Helsinkiä ulkomaalaisen silmin, pidän sen asemaa kyllä hyvänä kaikin puolin, Hook sanoo.

Entä ne surkeat pyöräilyreitit Itä-Helsingissä, jossa ei ole yhtään miellyttävää kahvilaa, jossa poiketa?

– Menkääpä katsomaan meidän Pyöräillen Suomessa.fi -sivustoa. Siellä on aivan ihania pyöräilyreittejä, joiden varrelta kyllä löytyy muitakin kuin pitserioita tai hampurilaispaikkoja. Kyllähän me tietenkin valikoidaan, mitä me ulkomaille markkinoidaan, mutta niin tekevät muutkin.

Hookin mielestä kaupunkien lisäksi myös maaseutu on Suomessa voimavara. Maaseudulta löytyy vireää elämää, muutakin kuin yksinäisiä huoltoasemia ja rähjäisiä pihoja.

– Ehkä ne käyvät silmään, jos haluaa kriittisesti katsoa ympärilleen. Kyllä meillä Suomessa on upeita kyliä, joissa on mukavia kyläkahviloita. Ei se noin karmiva ole se kuva. Siellä voi olla paikkoja, jossa on vähän huonommin asiat, mutta sitten taas on todella upeita alueita, Hook muistuttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.