Mainos

MTV3 Uutisten kirjeenvaihtaja haukkui Suomen – näin lukijat kommentoivat

MTV3 Uutisten Saksan-kirjeenvaihtajan Tapio Nurmisen kolumni herätti vilkkaan keskustelun Facebookissa.

Nurminen kirjoittaa kolumnissaan, että Suomi on kaukana puhtaasta, kauniista ja sivistyneestä maasta. Nurmisen mielestä ystävällisyys ja ilo irtoavat suomalaisesta ihmisestä yhtä herkästi kuin graniittijärkäle routaisesta maasta.

Saksassa pitkään asuneen kirjeenvaihtajan mukaan Helsinki on ruma ja täynnä juoppoja, ja maaseudulla tilanne on vielä huonompi.

Kirjoitus keräsi nopeasti useita kommentteja MTV3 Uutisten Facebook-sivulla. Moni oli samaa mieltä Nurmisen kanssa, mutta muutama huomautti, että kyllä epäsiistejä ympäristöjä löytyy muualtakin.

Näin lukijat kommentoivat kolumnia:

"Oikeassahan hän on, jos rankasti yleistää... varsinkin tuossa suomalaisten sosiaalisen kanssakäymisen taidoissa. Mielestäni jokaisen suomalaisen tulisi lailla velvoittaa asumaan vähintään vuosi ulkomailla, niin oppisivat. Terveisin ex-suomalainen"

"Olen kirjoittajan kanssa samaa mieltä, ne käytöstavat on unohtunut aika monelta niin nuorilta kuin vanhoilta..Myös humalaiset runsas lukuisina ei ole mikään miellyttävä näky. Töitä on meillä vanhemmilla kovasti kasvattaa lapsistamme parempia kuin itse olemme.."

"Nuo rähjäiset talot ja epäsiistit pihat maalla pitävät muuten myös valitettavan usein paikkansa:(. Se on tullut nähtyä nyt kun on kierrelty Suomen maaseutua. Paikkakuntakohtaisia eroja on toki paljon. Kauniit maisemat ovat myös valitettavan usein kasvaneet umpeen:("

"lievästi kärjistäen, mutta totta"

Katkeraa tilitystä

"Säälittävän miehen katkeraa tilitystä, kun oma unelma-eurooppa etelässä ei olekaan niin mahtava kuin aina on luullut, niin pakko tulla ja mollata Suomi maan alle. Esimerkkinä, kun katsoo vaikka tour de Francea niin kyllä sielläkin on ränsistyneitä paikkoja mukana."

"Kuka tahansa missä tahansa Etelä-Euroopan syrjäseudulla käynyt ei ole voinut välttyä näkemästä välillä aivan ruokottoman näköisiä pihoja ja taloja. Suomalaiselle alemmuuskompleksille on tyypillistä on joko totaalisen katteeton hypetys jostain Rovion niittämistä laakereista tai sitten Nurmisen pakinan kaltaiset inhorealistiset, itseruoskintaa muistuttavat pohjanoteeraukset. Kumpikaan ei ole terveen, kehittyneen eurooppalaisen itsetunnon merkki."

Totta toinen puoli. Ikävä kyllä. Mutta onneksi vain toinen puoli, ajattelee iloinen optimisti :)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.