Mehiläisparvi tappoi 63 erittäin uhanalaista pingviiniä Etelä-Afrikassa

Mehiläisparvi on tappanut 63 erittäin uhanalaista Afrikanpingviiniä lähellä Kapkaupunkia, kertovat eteläafrikkalaiset linnunsuojelijat.  

Useita mehiläisenpistoja saaneet pingviinit löydettiin Simonstownin rannikolta. Eläimillä ei ollut muita fyysisiä vammoja.

Kansallispuistojen virkamiehet kertoivat BBC:lle, että tämä oli ensimmäinen tunnettu hyökkäys maailmankuululla Boulders Beachillä, joka kerää jopa 60 000 kävijää vuodessa.

Yleensä pingviinit ja mehiläiset elävät rinnakkain eivätkä ole vihollisia toisilleen.

– Tutkimme olettamusta, jonka mukaan mehiläisten pesää häirittiin ja aiheutti massapaon pesästä sekä mehiläisten aggressiivisuuden, kertoi meribiologi Alison Kock BBC:lle.

Kockin mukaan pingviinit sattuivat vain mehiläisten matkalle.

Pingviinien kuolemien jälkeen havaittiin, että mehiläiset olivat pistäneet niiden silmien ympärille. Paikalta löydettiin myös useita kuolleita mehiläisiä.

Yhtä pingviiniä oli pistetty jopa 27 kertaa.

Afrikanpingviinit ovat nopeasti vähenemässä ja laji luokitellaan uhanalaiseksi. Lajin vähenemisen syynä pidetään kaupallista kalastusta.

Arvioiden mukaan 1900-luvun alussa Afrikanpingviinejä oli noin puolitoista miljoonaa, nyt aikuisten afrikanpingviinien määrä on noin 40 000.

Katso myös video: Pingviini hyppäsi turistiveneen kyytiin Antarktiksella.

Lue myös:

    Uusimmat