Mehiläisen ensimmäiset koronanäytteet analysoitu Etelä-Koreassa – positiivisesta tuloksesta soitetaan jokaiselle henkilökohtaisesti

Tulokset saatiin Suomeen jo alle vuorokausi lennon lähtemisen jälkeen.

Eilen Suomesta Etelä-Koreaan lennätetyt koronanäytteet on onnistuneesti analysoitu kumppanilaboratoriossa, kertoo Mehiläinen.

Testissä positiivisen koronavirustuloksen saaneille soitetaan Mehiläisestä henkilökohtaisesti ja heidät ohjeistetaan muun muassa eristyssuosituksista. Paluulennolla Etelä-Koreasta tuodaan näytteenottoon tarvittavia materiaaleja ja suojavarusteita.

Hengitystieinfektio-oireiset potilaat saavat yhteyden lääkäriin Mehiläisen Digiklinikan kautta, jossa lääkärin arvion perusteella saa tarvittaessa covid-19-testiin lähetteen. Näytteen voi antaa Mehiläisen drive-in-näytteenottopisteissä ilman ajanvarausta. 

Mehiläinen on lisännyt näytteenottopisteiden määrää merkittävästi. Drive-in-pisteitä on jo 13 ja suunnitelmissa on lisätä vielä yli 10 uutta.

– Arviomme mukaan varaamamme analyysikapasiteetti riittää siihen, että lääkärin lähetteellä voidaan testata kaikki oireiset. Myös Digiklinikan resurssien riittävyys on varmistettu, sanoo Mehiläisen toimialajohtaja Anssi Hartiala tiedotteessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja