Mehiläisen ensimmäiset koronanäytteet analysoitu Etelä-Koreassa – positiivisesta tuloksesta soitetaan jokaiselle henkilökohtaisesti

Tulokset saatiin Suomeen jo alle vuorokausi lennon lähtemisen jälkeen.

Eilen Suomesta Etelä-Koreaan lennätetyt koronanäytteet on onnistuneesti analysoitu kumppanilaboratoriossa, kertoo Mehiläinen.

Testissä positiivisen koronavirustuloksen saaneille soitetaan Mehiläisestä henkilökohtaisesti ja heidät ohjeistetaan muun muassa eristyssuosituksista. Paluulennolla Etelä-Koreasta tuodaan näytteenottoon tarvittavia materiaaleja ja suojavarusteita.

Hengitystieinfektio-oireiset potilaat saavat yhteyden lääkäriin Mehiläisen Digiklinikan kautta, jossa lääkärin arvion perusteella saa tarvittaessa covid-19-testiin lähetteen. Näytteen voi antaa Mehiläisen drive-in-näytteenottopisteissä ilman ajanvarausta. 

Mehiläinen on lisännyt näytteenottopisteiden määrää merkittävästi. Drive-in-pisteitä on jo 13 ja suunnitelmissa on lisätä vielä yli 10 uutta.

– Arviomme mukaan varaamamme analyysikapasiteetti riittää siihen, että lääkärin lähetteellä voidaan testata kaikki oireiset. Myös Digiklinikan resurssien riittävyys on varmistettu, sanoo Mehiläisen toimialajohtaja Anssi Hartiala tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat