HS: Mehiläinen lennättää Finnairin koneilla koronavirusnäytteitä Etelä-Koreaan – tästä on kyse

Miten kauan kansantalous kestää pysähtynyttä tilannetta? 4:43
Miten kauan kansantalous kestää pysähtynyttä tilannetta?

Mehiläinen alkaa lennättää koronavirustestejä aina Etelä-Koreaan saakka. Pari viikkoa sitten vireille laitetusta hankkeesta kertoo Helsingin Sanomat

Lehden mukaan noin kymmenen suurta suomalaisyritystä on aloittanut hankkeen, jolla pyritään lähes kaksinkertaistamaan koronavirustestausta Suomessa. Tavoite on hurja, sillä kahden viikon aikana Etelä-Koreaan pyritään lennättämään yhteensä 18 000 koronavirustestiä.

Mehiläinen testaa, Finnair kuljettaa

Yksityinen terveydenhuoltopalvelu Mehiläinen vastaa covid-19-testien ottamisesta. Testit lähetetään analysoitavaksi eteläkorealaislaboratorioon Finnairin tilauslennoilla. 

Helsingin Sanomien mukaan ensimmäinen tilauslento suuntaa Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti Etelä-Koreaa keskiviikkoiltana.

HUS analysoi testejä ympäri vuorokauden

Kuka vaan ei kuitenkaan pääse testattavaksi. THL:n kriteerien mukaan testeihin on oikeutettu hengitystieinfektio-oireista kärsivät terveydenhuollon ammattilaiset ja iäkkäät henkilöt. Myös henkilöt, joilla on akuutin hengitystieinfektion oireita ja joilla on syytä epäillä koronavirusta altistumistietojen tai matkustushistorian perusteella, pääsevät koronavirustesteihin.

Lue myös:

    Uusimmat