Meghan Marklen ja prinssi Harryn vihkimisen tarkka ohjelma julki – palatsi teki uskomattoman virheen

Meghan Markle - Hollywoodista hoviin 7:15

Kensingtonin palatsin julkaiseman prinssi Harryn ja Meghan Marklen vihkimisohjelman mukaan Thomas Markle olisi saattamassa tytärtään alttarille. Thomas Markle perui tulonsa häihin tällä viikolla.

VIDEO: Meghan Markle – Hollywoodista hoviin

Kensingtonin palatsi julkaisi varhain lauantaiaamuna 19. toukokuuta prinssi Harryn ja Meghan Marklen vihkimisen virallisen ohjelman Twitter-tilillään. 

Ohjelmaan oli lipsahtanut erittäin suuri virhe, sillä sen mukaan morsiamen isä Thomas Markle olisi saattamassa tytärtään alttarille. Markle perui tulonsa häihin maanantaina 14. toukokuuta vedoten terveyssyihin. Hiljattain tuli ilmi, että Markle oli tehnyt yhteistyötä paparazzin kanssa lavastettuja kuvia varten, tarkoituksenaan kiillottaa rosoista julkisuuskuvaansa.

Ohjelmassa on tarkaat ohjeet siitä, kuinka vihkimispaikalla St. Georgen kappelissa toimitaan. Kaikkien elektronisten laitteiden on oltava pois päältä ja minkäänlaiset tallennusvälineet eivät ole sallittuja kappelissa. Mikäli vieraalla on kuulolaite, on siihenkin tehtävä määrätyt asetukset ennen kappeliin saapumista.

Vihkitilaisuutta johtaa Windsorin dekaani David Conner. Avioliiton solmii Canteburyn arkkipiispa Justin Welby. St. Georgen kappelin kuoroa johtaa James Vivian. Kappelissa kuullaan myös orkesteri, joka on koottu BBC:n sinfoniaorkesterista, English Chamber Orchestrasta sekä filharmonikoista. Orkesteria johtaa kapellimestari Christopher Warren-Green.   

Ohjelma

Vieraat alkavat saapua kappeliin 11.30 alkaen. Kappelissa kuullaan musiikkia kello 12.35 eteenpäin.

Kello 13.25 kuninkaallisen perheen jäsenet saapuvat kappeliin ja heitä vastassa on Windsorin dekaani, joka esittelee kuninkaalliset Windsorin kaanoneille sekä Canteburyn arkkipiispalle. Kappelin vieraat seisovat, kun kuninkaalliset ohjataan paikoilleen.

Kello 13.40 sulhanen, eli prinssi Harry ja hänen bestmaninsa prinssi William saapuvat kappelin länsioville ja heitä on vastassa Windsorin dekaani. Kaikkien vieraiden on seisottava, kun sulhanen ja bestman ohjataan kappeliin. 

Kello 13.42 Walesin prinssi Charles ja hänen puolisonsa Cornwallin herttuatar Camilla saapuvat kappelille ja heitä vastassa on varadekaani, joka esittelee parille Windsorin kaanonit ja Canteburyn arkkipiispan. Kaikki kappelin vieraat seisovat, kun Charles ja Camilla ohjataan paikoilleen.

Kello 13.45 Meghan Marklen äiti Doria Ragland saapuu paikalle ja häntä on vastassa Windsorin dekaani. Ragland ohjataan paikalleen.

Kello 13.52 Kuningatar Elisabet saapuu paikalle. Häntä vastassa on Windsorin dekaani joka esittelee hänelle Windsorin kaanonit sekä Canteburyn arkkipiispan. Kappelin vieraat seisovat kun kuningatar ohjataan paikalleen.

Fanfaarit alkavat soida ja kuoro sekä papisto kävelevät paikoilleen. Tämän jälkeen morsian Meghan Markle saapuu. Kaikkien vieraiden on seisottava. 

Meghan Marklea on vastassa Windsorin dekaani. Hän kävelee alttaria kohti, jossa hänen seuraansa ohjelman mukaan liittyy hänen isänsä Thomas Markle. Tämä on kuitenkin virhe, sillä tällä viikolla uutisoitiin prinssi Charlesin saattava Marklen loppumatkan alttarille prinssi Harryn ja prinssi Williamin luokse.

Vihkiminen pitää sisällään useita rukouksia, siunauksia, virsiä sekä musiikkiesityksiä. Viimeisenä lauletaan yhdessä Iso-Britannian kansallislaulu God save The Queen.

Kun Meghan Markle ja prinssi Harry on vihitty, he poistuvat ensimmäisenä kappelista. Heidän perässään poistuvat kummankin perheen jäsenet. Vieraat seisovat kuninkaallisten poistuessa. Kun vieraat ovat poistuneet kappelista, heidät ohjataan seuraamaan kuninkaallisen pariskunnan kärryajelua. 

Lue myös:

    Uusimmat