Mediayhtiö BBC kehotti työntekijöitään poistamaan TikTok-sovelluksen puhelimistaan

Turvallisuuspalvelut varoittelevat some-palvelu Tiktokin käytöstä 8:12
KATSO MYÖS: Turvallisuuspalvelut varoittelevat some-palvelu Tiktokin käytöstä.

Isossa-Britanniassa on lähdetty kieltämään TikTok-sovelluksen käyttöä työpuhelimissa.

Varsinkin nuorten keskuudessa erityisen suosittu sosiaalisen median sovellus TikTok ei nauti kovin mairittelevasta maineesta tietoturvansa osalta. 

Huomenta Suomessa vieraillut tutkijatohtori Pekka Kallioniemi Tampereen yliopistosta kertoo alustan suurimman ongelman olevan siinä, että se kerää valtavasti tietoa käyttäjistään.

Nyt Ison-Britannian julkinen yleisradioyhtiö BBC on herännyt tietoturvauhkaan toden teolla ja kehottanut kaikkia työntekijöitään poistamaan kiinalaisomisteisen TikTokin yhtiön omistamilta puhelimilta, uutisoi The Guardian.

Brittien saarilla TikTokin käyttö on kielletty laajemminkin

The Guardianin saamien tietojen mukaan BBC:n työntekijät saivat sunnuntaina 19. maaliskuuta viestin, jossa todettiin, että jos TikTok ei ole työn kannalta oleellinen apuväline, sitä ei sovi ladata työpuhelimeen.

Toistaiseksi BBC:llä työskentelevät saavat kuitenkin käyttää sovellusta toimituksellisiin ja markkinointitarkoituksiin, mutta BBC:n edustajan mukaan tilannetta tarkkaillaan ja arvioidaan jatkuvasti.

TikTokin kielto työntekijöiden puhelimissa on melkoinen suunnanmuutos yhtiöltä, joka on yrittänyt ottaa TikTokia haltuun viimeisen vuoden aikana tavoittaakseen uusia yleisöjä. The Guardianin mukaan BBC on jopa palkannut tiimin TikTok-asiantuntijoita.

Aikaisemmin maaliskuussa myös Tanskan yleisradio asetti työntekijöilleen jopa tiukemman kiellon TikTokia kohtaan. Työntekijät saavat käyttää TikTokia ainoastaan tietyillä puhelimilla toimituksessa, jos heidän tarvitsee etsiä sovelluksesta jotain tietoa.

TikTokin edustajien mukaan sovellus ei luovuta käyttäjädataansa Kiinan valtiolle, mutta maan tiedustelulainsäädäntö vaatii yrityksiä auttamaan kommunistista puoluetta pyydettäessä. 

Katso myös: Teini-ikäistävä TikTok-filtteri herättää tunteita – tunnetut kasvot testasivat

Teini-ikäistävä TikTok-filtteri herättää tunteita – tunnetut kasvot testasivat 3:48
Miltä Keijo Leppänen näyttää filtterin mukaan teininä?

Lähde: The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat